онлайн казино Украины

Як крадуть гроші через фірми-«присоски» і хто «працює» в ЖКГ?

Як крадуть гроші через фірми-«присоски» і хто «працює» в ЖКГ?Основною причиною всіх проблем у царині ЖКГ є попрання закону про місцеве самоврядування.

Таким був лейтмотив виступу на круглому столі з проблем ЖКГ у Чернігові колишнього начальника відділу квартирного обліку Георгія Рекрутченка.

Зокрема, в законі чітко прописані обов’язки влади, найнятої на роботу до громадян і оплачуваної їхніми податками.

– Вони зовсім не розуміють, що вони найняті. Розуміють лише, як обдурити, коли йдуть на вибори. А далі настає «вотчина», - зазначив пан Рекрутченко.

На його думку, проблеми ЖКГ пояснити просто. Їхнє коріння – у невмінні приймати системні управлінські рішення. А кооперативні ЖЕКи виступають таким собі більмом на оці, яке ніяк не можуть прибрати до рук.

– За нормами по місту Чернігову управлінців в системі ЖКГ має бути 400 чоловік. У нас більше 750-ти, і ніхто ні чого не хоче робити. Хто ж ці кадри? Половина – військові пенсіонери, половина з яких мають до самоврядування таке ж відношення, як я до китайських апельсинів. Вони не мають досвіду, але мають додаткову зарплату до своєї пенсії, - зазначив Рекрутченко.

Відповідно до закону, міський голова з його службами повинен звітуватися перед громадою не менше ніж раз на рік.

– Хто бачив ці звіти? - питає Рекрутченко.



Далі він розкрив схему швидкого збагачення фірм-«присосок», що діють при комунальних підприємствах і надають платні послуги:

– Згідно із «Законом про метрологію і метрологічну діяльність» організація, що надає послуги, має безкоштовно робити повірку засобів вимірювання. Що робиться з лічильниками газу і води? Приходить петиція з погрозами і до фізичних, і до юридичних осіб. При «Водоканалі» утворюються ДП і ТОВ, які за довіреністю без жодної ліцензії за 114 грн. здійснюють монтаж і повірку лічильників. При цьому новий лічильник у магазині коштує 92 грн. Це нонсенс! Що робить ТОВ? Двоє людей (один на телефоні, другий чистить лічильники) беруть 20 млн. на рік. Причому, гроші бере «ТОВ», а роботу фактично виконує «Водоканал». Ось вам відповідь, куди йдуть ваші гроші, - пояснює Рекрутченко.

Окрім цих проблем, болючим є питання соціального житла. Так, виділені державою 9 млн. грн. на закупівлю соціального житла можуть залишитися неосвоєними через нездатність місцевої влади провести відповідні тендери.

– Якою може бути оцінка управлінських якостей цієї влади? Сьогодні назрів час змінити систему. А хто боїться, хай їде за рубіж. Бо місто у нас дуже добротне і займало за комфортністю 3-4 місце в Україні. Зараз це місце сорокове, - стверджує Георгій Рекрутченко.

Варто додати, що запрошені до обговорення чинний начальник міського ЖКГ Володимир Кривенко і заступник чернігівського міського голови Микола Сенькович на круглому столі не з’явилися.

Добавлено: 12-10-2012, 11:57
0
0

Похожие публикации


Наверх