онлайн казино Украины

Чернігову треба шукати гроші на соціальне житло

Чернігову треба шукати гроші на соціальне житлоТаку думку висловив міський голова Владислав Атрошенко.

Місця в гуртожитках можуть стати стимулом приходити працюватиу ЖЕКи молодь, яка зараз нехтує такою роботою

- Свого часу гуртожитки будувалися для того, щоб молоді кадри стимулювати залишатися на робочих місцях. У системі житлово-комунального господарства ми зараз прийшли до такої ж необхідності. І при розгляді бюджету дуже серйозно будемо думати над тим, щоби з міського бюджету фінансувати будівництво гуртожитку для працівників житлово-комунальної сфери. До прикладу, для двірників, яким зараз ми не можемо дати зарплату хоча би 10-12 тис. грн, щоб утримати їх на робочих місцях, куди молодь зовсім не хоче йти, - зазначив Владислав Атрошенко.

на сьогодні комунальні підприємства міста просять забезпечення житлом, у тому числі хоча б тимчасовим або соціальним, для 40 своїх працівників робітничих професій.

На думку міського голови, яку члени виконкому загалом підтримали, для цієї мети місту треба збільшувати фонд житла, де мешканець може проживати при умові роботи на комунальних підприємствах сфери ЖКГ, але яке не вправі приватизувати. І, наприклад, на рівні міста можна було би прийняти норму, згідно з якою у власність таке житло може переходити тільки в разі, якщо робітник відпрацював у сфері ЖКГ 20 і більше років.

  • 0
Добавлено: 2-08-2019, 08:40
0
955

Похожие публикации


Наверх