онлайн казино Украины

«Чесна» розмова про вибори у Чернігові

«Чесна» розмова про вибори у ЧерніговіГромадський рух «Чесно» запросив до діалогу представників преси, громадських організацій, блогерів та небайдужих громадян до чесного діалогу про вибори.

Першим гостем клубу став ідеолог громадського руху «Чесно» Тарас Петрів.

Він наголосив на шести критеріях чесності кандидатів, необхідності співпраці преси та громадських організацій. Всі зацікавлені у кращому майбутньому, яке вирішуватиметься вже на цих парламентських виборах. А також розповів про ЧЕСНОметр, який рух планує презентувати 10 липня.

Далі формат обговорення перейшов у «питання – відповідь».

Як громадський рух ставиться до відсутності в бюлетенях на осінніх парламентських виборах графи «не підтримую жодного з кандидатів»?

Ми не обговорювали цього питання на експертних клубах в «Чесно». Але моя думка, що людина, яка прийде до «політичного супермаркету», має право обрати те, чого вона хоче. А відсутність цієї графи фактично обмежує вибір людини. Вона обиратиме трохи краще з гіршого.

Чому саме такі критерії? Чому їх шість?

«Правопорушник», «тушка», «корупціонер», «брехун», «кнопкодав», «прогульник» - ці шість критеріїв, на нашу думку, найоптимальніші для розуміння кандидата. Їх не занадто багато. Якщо подивитися на них, то вони відбивають найголовніші аспекти діяльності, чесності кандидата.

Якщо інформація не буде точною або правдивою?

Такі дискусії ведуться на багатьох зустрічах з політиками. Але це правильно. Люди відповідають на питання, якщо якісь дані про кандидата будуть неточні або неправдиві. Тоді кандидат може звернутися до руху «Чесно» з проханням виправити.

Ще до оприлюднення інформації, її перевірятимуть аналітики, юристи. Кандидати зможуть зайти на сайт і обговорити інформацію про себе.

Кожен регіон матиме кілька своїх аналітиків. Нині їх 61 по Україні.

Які очікувані результати діяльності руху «Чесно»?

Головне, щоб люди голосували не кишенею, а головою. Минув час, коли за 50 гривень ми продавали майбутнє своїх дітей. Ми хочемо довести людину до свідомого голосу. Це найголовніше!

На місцевому рівні як всі результати «Чесно» будуть подаватися?

Ми будемо використовувати лише перевірені джерела. Є розсліду вальна журналістика. Відомі факти – такі матеріали ми будемо використовувати. Ми ж не суд – не може визначити корупціонер він чи ні не говоримо з юридичної точки зору. Є факти, точна інформація – на неї і опиратимемось.

Щоб донести до людей, закликаємо журналістів допомогти нам донести інформацію до людей. Зробимо все, щоб інформація втрапила до виборця.

Як бути з тими, хто у Верховній Раді ще не був? Так звані «темні лошадки», яких люди не знають?

Більшість критеріїв можна застосувати до всіх меншою чи більшою мірою.

Тільки технічні характеристики. Як у позиції розвитку патріотизму, розвитку країни?

Дав би Бог, щоб по цих шести критеріях пройшли. Ще має бути додатковий список критеріїв від людей.

  • 0
Добавлено: 26-06-2012, 11:04
0
620

Похожие публикации


Наверх