онлайн казино Украины

Ресурсна кімната. У Чернігові у дитсадку №37 облаштували інклюзивну групу

Яскраві іграшки, цікава дидактика та підсвітка. У чернігівському дитячому садочку №37 з‘явилась ресурсна кімната. Це спеціально обладнаний освітній простір, покликаний створити максимально сприятливі умови для гармонійного розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Такі поступово облаштовують вже протягом кількох років у навчальних закладах міста, повідомляє телеканал «Дитинець».

Ресурсна кімната. У Чернігові у дитсадку №37 облаштували інклюзивну групу (ВІДЕО), фото-1
За словами завідувачки ДНЗ №37 Тетяни Середи, у дитячому садочку №37 три інклюзивні групи, в яких виховується 9 дітей, тобто в кожній групі по 3 дитини. Також є ще три спеціалізовані групи для дітей з затримкою психічного розвитку, для дітей з затримкою мовного розвитку і для дітей, які мають проблеми з зором.

Ресурсна кімната у ДНЗ №37 складається з двох спеціалізованих приміщень. У першій кімнаті з дітьми працюватиме логопед та вчитель дифектолог, у другій психолог. Облаштовувати їх ще почали у вересні минулого року. Через закриття однієї з груп у садочку звільнились одразу два приміщення, які вирішили переробити у ресурсну кімнату.

Ресурсна кімната. У Чернігові у дитсадку №37 облаштували інклюзивну групу (ВІДЕО), фото-2
Більшість матеріалів для роботи зроблені власними руками вихователів та виховательок дитячого садочка, інша частина – за кошт державних субвенцій.

Кімната для розвантаження створена для того, щоб організувати психологічні та розвиткові заняття, рухливі ігри, тренування, використовуючи обладнання, різноманітні дидактичні матеріалі та розвиваючи іграшки, – педагоги матимуть змогу максимально ефективно працювати з інклюзивними групами.

Ресурсна кімната. У Чернігові у дитсадку №37 облаштували інклюзивну групу (ВІДЕО), фото-3
Незважаючи на те, що ресурсна кімната нині вже повністю готова до роботи, для вихованців та вихованок ДНЗ №37 вона має стати справжнім сюрпризом.

Через те, що у закладі досі тривають ремонтні роботи з оновлення харчоблоку, діти тимчасово перебувають у інших дошкільних закладах. Тож випробувати освітній простір поки не мають змоги. Проте, як тільки ремонт буде завершено, тут почнуть проводити перші заняття, кажуть вихователі.

  • 0
Добавлено: 15-02-2022, 07:44
0
265

Похожие публикации


Наверх