онлайн казино Украины

Чернігів стає комфортнішим для дітей з інвалідністю

Чернігів стає комфортнішим для дітей з інвалідністюСучасні логопедичні кабінети та кабінети дефектолога, практичного психолога, зал ЛФК, ресурсна кімната та сенсорна кімната для дітей з порушеннями зору — це не мрія, а вже реальність для малечі Чернігова.

У місті працює Інклюзивно-ресурсний центр - сучасний заклад, що надає послуги комплексної діагностики і реабілітації дітям з особливим освітніми потребами.

- Всі помітили, що за останні 2-3 роки наше місто зробило серйозні кроки в бік людей з особливими потребами, - сказав заступник міського голови. - Це проявляється в багатьох сферах: і в громадському транспорті, і в пішохідних переходах, а найголовніше - в освіті. Цей центр для дітей з особливими потребами створений спільно державою і містом Черніговом. За кошти міста зробили ремонт приміщення, а за кошти субвенції з державного бюджету придбали обладнання. Зараз дружина Президента Марина Порошенко уособлює рух у бік дітей з особливими потребами – і дуже важливо, коли на рівні перших осіб держави це пропагується і підтримується. А наші фахівці управління освіти вивчали роботу подібних центрів в Україні, Білорусі та інших державах – щоби свій зробити якнайкращим. Дякую вам, ви робите велику справу. Думаю, що і батьки, і чернігівці це дійсно оцінять, - додав він, - зазначає заступник міського голови Олександра Ломако.

На ремонт приміщення інклюзивно-ресурсного центру з місцевого бюджету виділено 1,5 млн грн. Ще майже 100 тис. грн міська рада надала для придбання сучасного комп’ютерного обладнання.

З державного бюджету для облаштування центру спрямовано субвенцію в сумі понад 700 тисяч грн. Це дало змогу встановити мультимедійну техніку, сенсорні тренажери, нові зручні меблі, інтерактивну проекцію «Чарівний килим», комп’ютерний комплекс з корекційно- розвитковим програмним забезпеченням «Живий звук», різноманітні дидактичні та корекційні засоби для дітей с особливими освітніми потребами. Також центр облаштований системою відеоспостереження, щоби батьки могли бачити, як займаються їхні діти.

- Ми радо приймаємо всіх дітей, що потребують комплексної психолого-педагогічної діагностики і системного кваліфікованого супроводження. У центрі створено належні умови для ефективної і дієвої допомоги, а з дітьми працюють висококваліфіковані педагоги та психологи, - наголосила керівник Чернігівського інклюзивно-ресурсного центру Олена Підмогильна.

  • 0
Добавлено: 18-12-2018, 08:46
0
669

Похожие публикации


Наверх