онлайн казино Украины

"Жовта" зона для Чернігова та області: чи послаблять обмеження для невакцинованих

Сьогодні, 21 грудня, на позачерговому засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС було визначено, що з 23 грудня Чернігівська область переходить з "червоної" до "жовтої" зони епідемічної небезпеки.

Про це у своєму Telegram-каналі написа міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Разом з Черніговом та областю до "жовтої" зони перейдуть території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської та Черкаської областей. У "червоній" же залишаться Волинська й Запорізька області.

Також міністр зазначив, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Згідно з ними обмеження в "червоній" та "жовтій" зоні відрізняються, але не суттєво.

Відвідувати громадські заклади тут можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о. Також для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

В той же час для обслуговувуючого персоналу ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19.

Таким чином у "жовтій" зоні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з вищеперелічених документів.

  • 0
Добавлено: 22-12-2021, 07:43
0
1 064

Похожие публикации


Наверх