онлайн казино Украины

Харчування у школах і дитсадках Чернігова подорожчає. Скільки доведеться платити батькам

Зміни у вартості сніданків та обідів у школах та дитячих садочках анонсував міський голова Владислав Атрошенко.

Під час ранкової наради у мерії у вівторок, 9 листопада, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко попередив, що у бюджеті на наступний рік планується закласти вищі ціни на харчування для школярів та вихованців дитсадків.

– На невеличку суму буде зростати харчування по середнім школам і садочкам. І це не останній раз, – зазначив мер.

Він пояснив таку необхідність тим, що, через необхідність компенсувати виробникам тепла різницю у тарифах на опалення, «цей рік буде тяжким для місцевих бюджетів». Крім того, Владислав Атрошенко спрогнозував, що цей рік буде «роком значної інфляції».

– Очевидно, що у харчоблоках зростає електроенергія. Підростають у ціні всі продукти харчування без винятків, – пояснив логіку такого рішення міський голова.

Що стосується конкретних цифр, то поки мова йде про зростання вартості харчування на 25 %. Хоча при цьому попередні розрахунки вказують на ще вищі ціни.

– 33–35 ми не закладали в бюджет. Трохи дешевше, – зазначив Владислав Атрошенко. І після консультації з начальницею управління економіки Оленою Лисенко назвав цифру: плюс 25 % до нинішньої ціни або 28 гривень та 20 копійок в абсолютних числах.

– Це попередньо. Будемо дивитися. Можливо, будуть якісь коригування, – додав насамкінець міський голова.

Скільки платимо зараз

За фактом же, зараз вартість обіду у школах для учнів початкової школи складає 23,50 грн, тож прогнозоване підвищення в цих межах складатиме не 25 %, а 20 %. У разі підняття тарифу на чверть він становитиме 29,40.

Нині із суми 23,50 батьки сплачують 13,5 гривень, а 10 гривень компенсує бюджет. Чи збережеться така сама пропорція після підвищення ціни, поки невідомо. Але у міській раді не виключають, що батькам доведеться платити повну суму.

За такого сценарію замість 297 гривень на місяць (за умови 22 навчальних днів) харчування однієї дитини обійдеться родині більше, ніж удвічі дорожче.

  • 0
Добавлено: 9-11-2021, 10:22
0
1 569

Похожие публикации


Наверх