онлайн казино Украины

Чому у Чернігові коронавірус йде на спад

Кілька днів поспіль у Чернігові зменшується кількість випадків виявлення нових інфікованих COVID-19, скорочується кількість хворих з таким діагнозм на лікарняних ліжках. Про це свідчать дані управління охорони здоров’я.

Зокрема, від 17 по 23 травня було виявлено лише 236 хворих у Чернігові. На піку – у середині квітня тижневий показник сягав позначки у 1100 осіб.

Також нині кількість зайнятих ліжок коливається у межах 160-170, тоді як у квітні у розпал третьої хвилі коронавірусу, пацієнтів було більше 370.

Міський голова Владислав Атрошенко висловив певне здивування з цього приводу, оскільки поки в місті діяли карантинні обмеження – показники зростали, а коли «ситуацію відпустили» – ситуація покращується.

– Не хочеться псувати настрій, але коли я бачу кількість людей на літніх майданчиках, як вони не дотримуються карантинних заходів, не бережуться – хочеться іноді (це я напів жартома) аби над кожним столом був екран з трансляцією з ковідної палати, де лежать важкохворі люди, – сказав міський голова. – Мені страшно. Я чекаю підвищення а цифри падають. Не розумію.

Виконуюча обов’язки начальниці управління охорони здоров’я Ольга Малець пояснила спад обертів поширення пандемії чотирма факторами.

По-перше, значна частина чернігівців уже перехворіли, тобто потроху починає формуватися колективний імунітет. Також вона додала, що зараз у міністерстві охорони здоров’я планують провести масштабне дослідження аби побачити чи є імунітет у тих людей, які офіційно не хворіли COVID-19.

Другий чинник – нехай і повільне, але проведення вакцинації. Зараз у Чернігові вакцину отримало приблизно 7500 людей (2,8 % населення), з яких близько 800 (0,3 % від населення міста) вже встигли отримати і другу дозу, як це передбачено протоколом щеплення.

Також дався взнаки і режим обмежень, які діяли у той час, коли Чернігів перебував у червоній зоні.

Крім того, Ольга Малець зазначила, що COVID-19, як і будь-яка респіраторна вірусна інфекція маю свою сезонність. Тож влітку на чернігівців чекає подальше зниження темпів її поширення.

  • 0
Добавлено: 26-05-2021, 07:33
0
391

Похожие публикации


Наверх