онлайн казино Украины

Як отримати вакцину від коронавірусу чернігівцям, які не включені до групи ризику

Під час робочого візиту до Чернігова заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про нюанси майбутньої кампанії вакцинування від COVID-19.

Віктор Ляшко запевнив, що у бюджеті закладені кошти на те, аби покрити безкоштовним добровільним вакцинуванням усе доросле населення України старше 18 років.

– Всі хто захоче вакцинуватися – вакцинуються. Так, є групи ризику і пріоритетність для них, але вже з 1 березня усі люди віком від 18 до 59 років зможуть через додаток «Дія» стати в електронну чергу.

Їх почнуть вакцинувати після того, коли щеплення пройдуть усі «пріоритетні». Також з цього списку очікування будуть «підтягувати» людей, якщо хтось із першої черги відмовиться від дози. Буде повідомлення, або дзвінок оператора з пропозицією пройти процедуру в конкретному місці, в конкретну дату та час, – пояснив Віктор Ляшко.

Дітей віком до 18 років, за його словами, наразі вакцинувати не будуть, оскільки жоден з препаратів поки не проходив клінічні випробування на цій категорії людей.

Нагадаємо, у рамках першої хвилі вакцинації Чернігівська область отримає 7000 доз вакцини AstraZeneca. Вони призначені для працівників тих відділень медичних закладів, які контактують з пацієнтами з діагнозом COVID-19.

Паралельно, за словами Віктора Ляшка очікуються нові поставки вакцини, тож перелік осіб для щеплення буде постійно збільшуватися.

  • 0
Добавлено: 23-02-2021, 08:05
0
407

Похожие публикации


Наверх