онлайн казино Украины

Віктор Ляшко: Чернігівська область готова до першого етапу вакцинування від COVID-19

Сьогодні, 21 лютого, у Чернігові з робочим візитом побував заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він перевірив готовність чернігівської системи медицини до початку кампанії вакцинування від корона вірусної інфекції.

Віктор Ляшко оглянув приміщення Чернігівської обласної лікарні, де розгорнутий регіональний склад, куди будуть привозити вакцину з Києва.

Система наступна: після прильоту у Бориспіль партії вакцини AstraZeneca, вона надійде до національного складу, а звідти – до регіональних обласних складів. Далі дози вакцини будуть розподіляти між лікарняними закладами, де мобільні бригади почнуть щеплення пріоритетних груп населення. У першу чергу – це медичні працівники «ковідних» відділень та чернігівці з груп ризику (вік, супутні хвороби та ін.).

– Ми передивляємося усі алгоритми, які були відпрацьовані. Щоб коли прийде вакцина – вакцинували досить швидко і не було збоїв цих алгоритмів. Подивилися чи є місця для розміщення. Також ми подивилися в обласній лікарні місце, де буде відбуватися процес вакцинації. Цей, так званий, тимчасовий пункт щеплення повинен бути обладнаний відповідно до вимог для проведення безпечної кампанії імунопрофілактики.

Можу сказати, що у Чернігівській області все готове щоб робити щеплення. Медсестри і працівники мобільних бригад навчені на національному рівні. Кабінет для проведення щеплення у лікарні підготовлений. Він має маніпуляційний столик, сумку-холодильник, холодильник про всяк випадок. Є бокси для безпечної утилізації шприців.

Керівник відділення, напевне, першим своїм прикладом покаже, що вакцина якісна ефективна і безпечна, і треба робити щеплення аби захиститися від коронавірусної хвороби, – прокоментував побачене Віктор Ляшко.

Він також розповів, що на першому етапі до Чернігівської області надійде близько 7000 доз вакцини. Наш регіон буде в числі семи перших – разом з Києвом, Київською, Житомирською, Черкаською, Полтавською та Вінницькою областями.

– Паралельно з цим будуть нові поставки партій вакцини. І їх вже будуть брати нові бригади і нові пункти щеплення. Таким чином ми розгортаємося до 600 мобільних бригад 4250 кабінетів щеплення по всій Україні, – пояснив Віктор Ляшко.

Працювати на цьому етапі буде дві мобільні бригади. У них буде два цикли – 28 днів на введення першої дози і повернення до першого пункту щоб за наступні 28 днів зробити друге введення препарату.

Втім, коли саме надійде вакцина Віктор Ляшко не сказав, обмежившись фразами «ось-ось» і «найближчим часом».

– Дата нам відома, але є кілька перемінних, які можуть вплинути. Точну дату ми скажемо, щойно будемо знати точно, що літак приземляється у Борисполі. Якщо це буде до 16:00, то вакцина до Чернігова поїде вже наступного дня. Якщо після 16:00, то на день пізніше, оскільки є питання розмитнення і фізичного розкладання доз по кожній конкретній області та завантаження машин, – пояснив Віктор Ляшко таку «секретність».

  • 0
Добавлено: 22-02-2021, 07:57
0
455

Похожие публикации


Наверх