онлайн казино Украины

Головний санітар "за" щеплення від грипу

Головний санітар "за" щеплення від грипуЗа інформацією Центру грипу та ГРВІ в Україні на 45-у тижні загальні показники захворюваності в жодному регіоні не перевищили епідемічні пороги для відповідної пори року, зокрема, в Чернігові показники захворюваності на 47,63 % нижче епідемічного порогу.

Повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

Як повідомляє головний державний санітарний лікар Чернігова Володимир Антоненко, в обласному центрі всього захворіло 3343 особи, з яких діти склали 60,3%.

Він зауважив, що цього року в Україні очікується повернення штаму вірусу грипу А (Н1N1) «Каліфорнія». Проте цей вірус уже не матиме такої поширеності, як у 2009 році, оскільки багато людей отримали імунітет проти цього штаму. Однак для тих, хто не хворів і не має імунітету до цього вірусу, ризик зараження не зникає, та й перебіг захворювання може бути так само тяжким.

Очікується й два відносно нових штами типу А ”Вікторія”(Н3N2) та типу В „Вісконсин”. Вони декілька років не циркулювали на нашій території, тому в більшості людей імунітету проти них немає.

Володимир Антоненко звертає увагу, що найбільш вразливими групами щодо захворюваності на грип є діти до 5 років, вагітні жінки, люди похилого віку та хворі на різні хронічні захворювання. Існують і професійні групи ризику: медичні працівники; вчителі, вихователі, продавці та всі інші, хто працює в багатолюдних місцях.

З огляду на загрозу ускладнень, що часто виникають після грипу, головний державний санітарний лікар радить робити щеплення. Такі вакцини як «інфлувак», «інтанза», «ваксігрип» та «флюарікс» вироблені з урахуванням тих штамів, що можуть викликати епідемію, і здатні захистити від грипу, який прогнозується.

Вакцини можна придбати в аптечній мережі міста за власні кошти громадян, кошти підприємств, тощо. У поліклінічних відділеннях міста відкриті спеціальні кабінети щеплень, де після огляду лікаря і за умови, що людина не має протипоказів, виконуються профілактичні щеплення.

Добавлено: 19-11-2012, 11:38
0
0

Похожие публикации


Наверх