онлайн казино Украины

Чернігівці хочуть навіть у карантин народжувати разом

Чернігівська міська рада звернеться до міністерства охорони здоров’я з пропозицією пом'якшити карантинні обмеження і дозволити партнерські пологи.

Начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар зазначив, що наразі перебування у пологовому залі будь-кого, крім породіллі та медиків, заборонено постановою Кабінет міністрів.

– Є пряме розпорядження. Партнерські пологи в Україні заборонені. Навіть з довідками, чоловік чи інший член родини не може бути присутнім, – пояснив він міському голові Владиславу Атрошенку, якому на таку заборону жалілися молоді чернігівці під час зустрічі минулого тижня.

– Це заборонено у зв’язку з тим, що це, так би мовити, додаткове вірусне навантаження на персонал. І є побоювання, що додаткова людина, що не має прямого відношення до надання допомоги, може занести інфекцію до пологового будинку, – додав головний медик міста.

Він зазначив, що від карантину страждає багато інших категорій населення. Зокрема, випускники шкіл, які не змогли провести повноцінне свято.

Втім, міський голова наполіг на тому, що оскільки хворіє менше 1 % населення, то недоречно тримати настільки жорсткий карантин:

– Давайте до кінця вересня доживемо і захворіє 2%... А поки 98 % решта перехворіє? Доти будемо на карантині?

У відповідь Владислав Кухар запропонував написати листа на міністерство охорони здоров’я з проханням послабити обмеження для партнерських пологів.

  • 0
Добавлено: 4-07-2020, 07:33
0
582

Похожие публикации


Наверх