онлайн казино Украины

Отримайте свідоцтво про народження, не виходячи з пологового

Отримайте свідоцтво про народження, не виходячи з пологовогоЗараз у Чернігові понад 60% малюків отримують свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому будинку.

Це нова послуга органів юстиції, яка на території України вперше стала надаватися в Чернігові.
Про це розповідає прес-служба міської ради.

Працівник РАЦСу тепер має в пологовому робоче місце, де знаходиться повний день. Батькам дитини слід лише зайти до нього з паспортами і заповнити відповідні документи. Це робоче місце автоматизоване, тобто з документами нікому й нікуди їхати не треба.
Внесення даних до загальної системи здійснюється прямо звідти, що дає змогу безпосередньо в пологовому оформити та видати свідоцтво про народження. Швидко, просто, на місці.

Батьки, яким у минулі роки «пощастило» стояти за цим свідоцтвом у довгих загальних чергах, одноголосно «за» таку новацію.
14 лютого під час перебування в Чернігові з робочим візитом заступника міністра юстиції Павла Мороза, він та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в урочистій обстановці вручили такі свідоцтва безпосередньо в пологовому будинку семи молодим мамам.
«Міністерство юстиції запровадило зручний сервіс. Сьогодні у майже 500 закладах охорони здоров’я по всій країні кожен малюк може отримати свій перший документ», – сказав Павло Мороз.

Також віднедавна в чернігівському пологовому будинку додатково надається і послуга з реєстрації місця проживання новонароджених. Від листопада 2016 року тут прийнято понад 100 заяв щодо такої реєстрації.

  • 0
Добавлено: 16-02-2017, 09:15
0
815

Похожие публикации


Наверх