онлайн казино Украины

Голова Чернігівської ОДА про нове обладнання для обласного онкоцентру

У Чернігівському медичному центрі сучасної онкології побували депутати - члени комітету Верховної Ради України з охорони здоров'я. Тут працює високоточне обладнання для ефективного лікування онкозахворювань. Але цього недостатньо - потреба набагато більше. Тому голова Чернігівської ОДА ініціює придбання додакового обладнання для онкоцентру.

Для відділення променевої терапії у 2018 році збудували новий терапевтичний корпус на 60 койко-ліжок з надсучасними палатами. Тут встановили високоточне обладнання для ефективного лікування онкозахворювань - останню модель лінійного прискорювача «Elekta Infinity» та один з найкращих в Україні томограф Philips.

Будівництво та оснащення здійснили за рахунок співфінансування коштів ДФРР, обласного бюджету та субвенцій на загальну суму 126 млн грн.

Унікальна апаратура дозволяє підвести дозу радіації саме на пухлину, при цьому максимально зберегти здорові тканини. У хворих спостерігається менше побічних реакцій та ускладнень. Лікування проходить без перерви, в один етап.

"На жаль, маємо невтішну статистику в області по рівню онкологічних захворювань. За останній рік зареєстрували 4092 первинних випадки, з них 13 у дітей. Загальний показник захворюваності - 410 осіб на 100 тис населення. Це на 3,2% більше ніж у 2018 –му та на 27,8% вище за середній рівень по Україні. У 2019 році у відділенні променевої терапії отримали лікування 374 пацієнта. А потребували близько 1700. Один прискорювач не в змозі забезпечити такий потік. На даний момент ми дещо поступаємось нашим сусідам. Якщо порівняти з Білоруссю, то в Гомелі є 3 лінійних прискорювача, в Мінську – 8", - каже голова ОДА Андрій Прокопенко.

За його словами, на наступний рік обласна влада ініціюватиме придбання другого комплекту сучасного обладнання. Вже розробили проєкт і найближчим часом відправимо на розгляд Державного фонду регіонального розвитку. З новим обладнанням чернігівська лікарня зможе надати якісну, високоточну медичну допомогу всім пацієнтам, що її потребують.

"Після цього станемо першою в Україні областю де є два таких високоточних лікувальних апарати", - уточнює голова ОДА.

Як відомо, 31 січня, в Чернігові на запрошення голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка та з ініціативи народного депутата Валерія Зуба відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Члени Комітету разом з керівництвом області розглянули питання реформування медицини, а також оцінили роботу медичних установ області.

  • 0
Добавлено: 3-02-2020, 08:02
0
463

Похожие публикации


Наверх