онлайн казино Украины

Чернігівщина придбала найсучасніший томограф

Чернігівщина придбала найсучасніший томографДонедавна Чернігівщина була єдиною областю, що не мала комунального магнітно-резонансного томографа. Ситуацію виправили.

Апарат працюватиме в обласній лікарні. Це дає можливість проводити в медзакладі точну діагностику, що дозволить вчасно та якісно проводити лікування хворих. Коштував апарат 40,4 мільйона гривень.

- Кошти обласного бюджету. Чернігівщина - єдина область, яка придбала такий апарат за власні гроші, - уточнює депутат обласної ради Валерій Куліч.

До 1 січня обстеження на МРТ для пільгових категорій безкоштовне. Для решти пацієнтів – за мінімальну плату.

За останні три роки значно покращився стан усіх відділень лікарні. Закуплена медапаратура та обладнання на суму понад 80,3 мільйона гривень за рахунок місцевого бюджету. Крім того, залучено майже 20,3 мільйона позабюджетних коштів.

Завдяки найсучаснішому ендоскопічному та лапароскопічному обладнанню значно розширився спектр малоінвазивних оперативних втручань. Такі операції проводяться в отоларингології, урології, ортопедії, мікрохірургії ока, хірургії органів травлення, торакальній хірургії, гінекології.

  • 0
Добавлено: 8-07-2019, 08:06
0
593

Похожие публикации


Наверх