онлайн казино Украины

На Чернігівщині програмою «теплих кредитів» минулого року скористалися 48 ОСББ

На Чернігівщині програмою «теплих кредитів» минулого року скористалися 48 ОСББУ 2019 році на Чернігівщині видано 652 «теплі кредити» на 53 мільйони гривень за державною програмою енергоефективності. 586 позичальників отримали відшкодування з обласного бюджету на суму понад 984 тисячі гривень, повідомляє в Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА.

У тому числі скористалися кредитуванням 48 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (на 36 мільйонів гривень). При цьому кількість ОСББ – учасників програми – зросла майже вдвічі у порівнянні з попереднім роком, більш ніж у три рази зріс обсяг залучених ними коштів на енергоефективні заходи. Це вкотре доводить дієвість програми і переваги створення ОСББ.

До речі, в області діють 450 ОСББ, які обслуговують 504 багатоквартирні житлові будинки. За минулий рік їх кількість зросла на 68.

Ще один інструмент державної підтримки для покращення технічного стану житлового фонду і стримування зростання витрат за спожиті послуги – Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Ця програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності, впроваджується Фондом енергоефективності за фінансової допомоги ЄС та Уряду Німеччини. Стартувала у вересні 2019 року. Загальна сума на енергоефективні заходи для ОСББ України – 6,8 мільярда гривень

На участь у програмі вже подали заявки два об’єднання співвласників багатоквартирних будинків з Ніжина (ОСББ «Добробут») та Прилук (ОСББ «Понад Удаєм»). Вартість заходів за поданими проєктами – майже 1,3 мільйона гривень, очікувана економія енергії – 144,2 тисячі кВтгод на рік.

Довідково. У 2020 році за Урядовою програмою «теплих кредитів» у держбюджеті передбачено 400 мільйонів гривень (200 мільйонів для фізичних осіб та ще 200 – для ОСББ). На обласну програму стимулювання до запровадження енергоефективних заходів виділено 984 тисячі гривень місцевих коштів.

Консультації щодо участі у програмах з енергоефективності можна отримати в Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської ОДА за телефоном: (0462)777-691.

  • 0
Добавлено: 24-01-2020, 08:05
0
518

Похожие публикации


Наверх