онлайн казино Украины

Два ОСББ з Чернігівщини вже подали заявки на участь у програмі «Енергодім»

Два ОСББ з Чернігівщини вже подали заявки на участь у програмі «Енергодім»Станом на 15 січня 21 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків подало заявку на участь у програмі «Енергодім» Фонду енергоефективності. Два з-поміж них — із Чернігівщини. За умовами програми, перші 300 учасників зможуть отримати додаткові 20% відшкодування на ремонтні роботи, обладнання та матеріали.

«Енергодім» — програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Кожне ОСББ України може отримати грант для свого будинку за умови подання якісної заявки на участь. При цьому ОСББ отримають компенсацію не лише на матеріали чи обладнання, а й на роботи та послуги — на що припадає значна частина витрат під час реалізації утеплення будинків, повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації.

Фонд енергоефективності наразі отримав заявки на участь у програмі від ОСББ з 10 областей. Загальна сума коштів за поданими проєктами складає більше 117 мільйонів гривень, а очікувана економія енергії, відповідно до описів проєктів, — понад 6 мільйонів кВтгод на рік. З Чернігівської області заявки подали «Добробут» (м. Ніжин) та «Понад Удаєм» (м. Прилуки).

Для подачі заявки на участь в програмі «Енергодім» ОСББ повинні прийняти відповідне рішення на загальних зборах і провести попередній енергетичний аудит будинку. Детальний опис першочергових дій та шаблони всіх документів для заповнення повноцінної заявки можна знайти за посиланням.

Довідково. Програма «Енергодім» затверджена Наглядовою радою Фонду енергоефективності 16 серпня 2019 року та діє до 31 грудня 2023 року на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій. Програма визначає умови та порядок надання державною установою «Фонд енергоефективності» грантів бенефіціарам для часткового відшкодування прийнятних витрат, пов’язаних із здійсненням заходів з енергоефективності.

  • 0
Добавлено: 18-01-2020, 08:58
0
475

Похожие публикации


Наверх