онлайн казино Украины

Доповнено Програму відшкодування кредитів на утеплення для ОСББ та ЖБК

Доповнено Програму відшкодування кредитів на утеплення для ОСББ та ЖБКДепутати Чернігівської міськради 31 травня підтримали проект рішення щодо внесення доповнень до Програми відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки.

Кошти міського бюджету, що передбачені Програмою, спрямовуються на здійснення енергозберігаючих заходів у житлових будівлях ОСББ, ЖБК.

Йдеться зокрема на стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування 40% суми тіла кредиту, але не більше 14 тисяч грн з розрахунку на одну квартиру за одним кредитним договором, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів.

На розгляд сесії міськради було винесене питання щодо внесення доповнення та перефразування списку енергоефективного обладнання та матеріалів, на які поширюється дія даної Програми, з метою приведення у відповідність його до переліку обладнання та матеріалів, затвердженого на державному рівні Постановою КМУ №1056 від 17.10.2011 «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження» (зі змінами).

Зокрема, чинною Програмою передбачено відшкодування з міського бюджету частини суми кредитів, залучених ОСББ та ЖБК на придбання:

- індивідуальних теплових пунктів;
- регуляторів теплового потоку за погодними умовами;
- вузлів обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії;
- вікон з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом) для місць загального користування;
- матеріалів для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;
- матеріалів та обладнання для модернізації систем освітлення місць загального користування.
ДОПОВНЮЄТЬСЯ перелік наступними обладнанням/матеріалами:

- теплонасосна система для водяної системи опалення та гарячого водопостачання;
- система сонячного теплопостачання та гарячого водопостачання;
- автоматичні регулятори температури повітря в приміщенні, прилади-розподілювачі;
- багатозонні (багатотарифні) прилади обліку електричної енергії;
- вікна та балконні двері у квартирах;
- двері для місць загального користування (під’їздів); підвалів, технічних приміщень, горищ;
- електричні котли для водяної системи автономного теплопостачання або водяної індивідуальної (автономної) системи опалення.

  • 0
Добавлено: 4-06-2018, 08:31
0
1 108

Похожие публикации


Наверх