онлайн казино Украины

То якою,врешті, буде Красна площа

То якою,врешті, буде Красна площаСтарого клінкеру вистачить лише на центральну частину площі. Запасів для підлатування не залишиться. Цей факт змушує міську владу знову замислитися над остаточним виглядом головної площі міста.

Сьогодні чернігівський міський голова Владислав Атрошенко проінспектував ремонтні роботи . Окрім дотримання графіку ремонту, його турбує, звичайно ж, і її естетичний вигляд.

Зараз у центрі площі можна побачити вимощення поряд трьох смуг – червоної велодоріжки, трохи темнішої частини з нового клінкеру –це смуга руху автомобілів, а також фрагмент мощення зі старого клінкеру, де змішані всі кольори (на фото нижче всі ці смуги окремо і як виглядають разом).

Щодо гарантійного терміну нової плитки, то виробник дає 100 років. Звичайно, все залежить від експлуатації – чи будуть по ній ходити тільки пішоходи, чи їздитиме техніка і яка. Термін придатності старого клінкеру: умовно ще 10-20 років.

На площі також будуть облаштовані з’їзди, спуски і тактильна плитка – тобто умови для людей з інвалідністю.

- Зараз із 14 тисяч метрів знятого старого клінкеру лише 7 тисяч придатні до повторного вкладання на площі. Цього ледь вистачає на центральну частину. А от для ремонтних робіт старого клінкеру не залишається. У європейських містах є така практика, що частина старої бруківки лежить на складі, і її використовують при ремонтах. У нас такого запасу не буде. Тому під питання: що ми будемо робити, якщо раптом стара бруківка від часу чи з інших причин локально зруйнується, - розмірковує Атрошенко.

Наразі містяни все ж хочуть бачити старий клінкер на площі, адже це історія та унікальність міста. Відтак планується, що за кілька днів буде виконано візуалізацію – де який клінкер на площі буде і у якій кількості. І вже маючи таку «картинку» проведуть консультації з підрядниками,істориками, архітекторами, які працювали в місті в різний час.

  • 0
Добавлено: 27-06-2019, 08:45
0
680

Похожие публикации


Наверх