онлайн казино Украины

У мерії натякають, що через борги за тепло може не початись опалювальний сезон

У мерії натякають, що через борги за тепло може не початись опалювальний сезонУ причинах відключення гарячої води для пів-Чернігова розбирались сьогодні у мерії.

Як з’ясувалось, під загрозою навіть наступний опалювальний сезон.

За словами голови правління АТ «Облтеплокомуненерго» Віктора Геращенко, його компанія 1 травня відключила гарчу воду для майже 500 багатоповерхівок. Причина – заборгованість перед НАК «Нафтогаз» перевищила критичну межу. Тож підприємство не отримало лімітів на газ. І зупинило котельні.

«Я ще місяць тому попереджав, що якщо ми не вийдемо 90% розрахунків із НАК «Нафтогаз», то нам не дадуть лімітів на газ. Для цього нам потрібно було у квітні сплатити біля 140 млн грн. Між тим, рівень розрахунків у квітні за березень становив 76%, загалом за опалювальний сезон 81%. Борг населення за тепло досяг 180 млн грн», - пояснював Геращенко.

Як забезпечити містян гарячою водою придумали, правда лише як тимчасове рішення: на прохання міського голови Атрошенка компанія ТЕЦ «ТехНова» надасть теплову енергію у борг. Таким чином, ще вчора почали давати гарячу воду в 297 багатоповерхівок (загалом це 25 тисяч квартир).

Тож без гарячої води наразі залишається решта будинків, щодо яких шукатимуть варіанти вирішення проблеми.

Схоже, що посадовці сумніваються, чи зможе Чернігів взагалі почати наступний опалювальний сезон, враховуючи величезні борги АТ «Облтеплокомуненерго» за газ?

В ОТКЄ кажуть, що поточні борги за газ перед «Нафтогазом» і накопичена за останні 3 роки різниця у тарифах досягає 415 млн грн. Навіть якщо «Нафтогаз» зарахує частину боргу взаємозаліком у рахунок різниці у тарифах, то все одно цього недостатньо для отримання лімітів на газ та включення котелень.

"Якщо ми не розрахуємося по боргах за тепло, то із вірогідністю у 99,99% не отримаємо ліміту газу. А значить можемо лишитися без опалення. Нам всім потрібно працювати, щоб рівень платежів за тепло та комунальні послуги був 100%", - резюмував Атрошенко, запросивши доєднатись до переконання населення і депутатів.

Інший варіант - погасити борги за рахунок бюджету Чернігова.

Пряма мова мера Атрошенка:

  • 0
Добавлено: 4-05-2019, 08:36
0
630

Похожие публикации


Наверх