КП «Шкільне» знає, як привчити дітей до корисного в тарілці
Два роки КП «Шкільне», яке забезпечує усіх чернігівських учнів сніданками та обідами, працює не лише над смаком страв, а й над безпечністю. Уже два роки підприємство має сертифікати безпечності та якості на власну виготовлену продукцію.
Варто зазначити, що шкільне меню повністю змінено. І робота над удосконаленням триває. Протягом двох тижнів жодна страва не повторюється. Додається новеньке і зі зміною сезонів.
Кухарі комунального підприємства часом «хитрують» і створюють котлети, що дуже смакують малечі, але містять продукти, які діти окремо не надто полюбляють, однак саме ці складові дуже корисні для їх здоров’я. З цією метою розроблено низку спеціальних рецептів.
Періодично у школах проводять і тематичні анонімні опитування. Таким чином вдалося з’ясувати, що візуально на тарілці найкраще сприймається жовтий колір. Відтак, у багатьох стравах з’явилася консервована цукрова кукурудза.
Більше про харчування чернігівських школярів - у програмі «ВеЧер» за участі очільниці КП «Шкільне» Антоніни Радченко.