онлайн казино Украины

Кориговані тарифи на послуги з утримання будинків, які обладнані ліфтами

Кориговані тарифи на послуги з утримання будинків, які обладнані ліфтами1 лютого виконком Чернігівської міськради прийняв рішення про коригування тарифів на послуги з утримання будинків з ліфтами, які обслуговують КП «ЖЕК-10», КП «ЖЕК-13», КП «Деснянське», КП «Новозаводське», управляюча компанія ТОВ «Майас Сілтумс» та ОЖБК.

Проведення коригування тарифів зумовлено перерахунком нової ціни технічного обслуговування базового ліфта та вартості обслуговування систем диспетчеризації.

Про це згаданих управителів будинків повідомило ТОВ Центрліфт». У зв`язку з цим виникла необхідність перерахунку окремих складових тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для будинків з ліфтами.


До перерахунку ціна технічного обслуговування базового ліфта у Чернігові складала 190 грн. Прийнята в розрахунках нова базова ціна обслуговування ліфта складає 375,22 грн. Навіть після перерахунку вартість обслуговування ліфта в Чернігові залишається у рази нижчою за ціну подібної послуги в інших містах України.

Для прикладу: вартість технічного обслуговування базового ліфта у Житомирі складає 620 грн. (запроваджена у 2017 році), у Черкасах – 726 грн. (запроваджена у 2017 році), у Луцьку – 749 грн. (запроваджена у 2015 році), у Миколаєві – 960 грн. (запроваджена у 2016 році), у Херсоні – 1026 грн. (запроваджена у 2017 році). Тобто навіть після коригування тарифу "ціна за ліфт" у платіжках чернігівців залишається одною з найнижчих в Україні.

Середній коригований тариф на обслуговування БУДИНКІВ З ЛІФТАМИ у Чернігові становитиме:

у КП «Деснянське» - 4,45 грн/м2;Середній коригований тариф на обслуговування БУДИНКІВ З ЛІФТАМИ з ліфтами становитиме:
у КП «Новозаводське» - 4,44 грн/м2;
у КП «ЖЕК-13» - 4,37 грн/м2;
у КП «ЖЕК-10» - 4,50 грн/м2;
ОЖБК – 4,52 грн/м2;
ТОВ «Майас Сілтумс» - 4,73 грн/м2.
Після коригування тарифу на обслуговування будинків з ліфтами, зокрема, тих, що обслуговує КП «Деснянське», сума квартирної плати збільшиться у середньому: для 1-кімнатних квартир – на 10 грн/міс., 2-кімнатних квартир – на 15 грн/міс, 3-кімнатних квартир – на 20 грн/міс.

Коригування тарифів з врахуванням економічно обґрунтованих витрат з технічного обслуговування ліфтів і обслуговування систем диспетчеризації є запорукою стабільної роботи ліфтового господарства.

Коригований тариф вступає в силу 17.01. 2018 року.

Довідка

Відповідно до діючого законодавства України, ліфти, як і покрівля, інженерні мережі будинку, сходові майданчики, підвали, коридори та прибудинкова територія, належать співвласникам багатоквартирного будинку.

Мешканці сплачують не за користування ліфтом. Кошти, котрі сплачуються власники квартир, спрямовуються на підтримку робочого стану ліфтів та їх безпеку (на перевірку роботи та технічного стану ліфтів і систем диспетчеризації, забезпечення безпечної роботи ліфтів, перевірку, регулювання всіх вузлів та ланцюгів безпеки, змащувальні роботи та чищення обладнання ліфта від пилу та бруду, на аварійне обслуговування ліфтів (звільнення пасажирів, що застрягли), роботи з технічного обслуговування вузлів та деталей ліфтів, регулювання електромагніта, тощо).

Сплачують за цю складову у будинках з ліфтами власники квартир другого і вище поверхів.

Поточний та капітальний ремонт ліфтів, як і капітальний ремонт самих будинків, не входить в тариф квартплати.

Наразі поточний ремонт ліфтів проводиться підрядною організацією. Замовником робіт виступають ЖЕКи, ОЖБК, ОСББ та інші управителі будинку.

Капітальний ремонт ліфтів виконується в рамках Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки та фінансуються з міського бюджету. Замовником робіт виступає управління ЖКГ.

У 2016-2017 роках у Чернігові було відремонтовано 215 ліфтів на суму близько 21,1 млн. грн. У поточному році завдяки фінансуванню з міського бюджету планується виконати роботи на 10 млн. грн.

  • 0
Добавлено: 5-02-2018, 09:53
0
1 542

Похожие публикации


Наверх