онлайн казино Украины

Об’їздом – по кістках чернігівців?

Об’їздом – по кістках чернігівців?У Чернігові йдеться про об’єднання території церкви за центральним базаром, що розділена нинішньою вулицею Реміснича.

Звісно, передбачається виконання об’їзду. Що з проходом (а людський траік там щільний, особливо в базарні дні) – ще одне питання.

Але це ще не всі питання до цієї ідеї.

Так відгукнувся на неї дехто Саня Бондар:

«Не можу пройти повз "обєднання Воскресенської і Григорівської (відомої у простонароді як "дзвіниця") церков.

До 1930-х років це був єдиний комплекс цвинтарних церков збудованих між 1771 та 1783 рр. Звісно, обєднати комплекс знову – це добре, але серед означених проблем під час сьогоднішнього засідання жодна душе не згадала, що це якраз цвинтарні церкви.

Загалом цей цвинтар, утворений у 1770 році, проіснував аж до початку ХХ ст., його площа близько 9 га. За мінімальними підрахунками, там поховано близько 15 тисяч мешканців міста...

А тепер до головного: щоб збудувати нову дорогу, треба буде потривожити прах щанайменше декількох сотень, а може і тисячі людей. Це все ж таки було цетралізоване кладовище (неначе Яцево ХІХ ст.).

На мапі XVIII ст. синеньким позначено сучасну дорогу, червоненьким – запланований обїзд. Як видно, він чітко весь по кладовищу.

Я не проти обєднання комплексу, з точки зору історичної справедливості це так. Я хочу, щоб враховувалися усі нюанси».

  • 0
Добавлено: 12-12-2018, 09:23
0
555

Похожие публикации


Наверх