онлайн казино Украины

Проект школи на Бобровиці замовлять ще у 2017 році

Проект школи на Бобровиці замовлять ще у 2017 роціУ Чернігові на території загальноосвітнього навчального закладу № 23 будуватимуть новий навчально-виховний комплекс.

Про це жителям мікрорайону Бобровиця, де стоїть ця стара школа, повідомили заступники міського голови Олександр Атрощенко та Ольга Хоніч під час зустрічі з ними.

Планується, що цей навчально-виховний комплекс (як це буває у селах) буде на два входи: з однієї сторони – дитячий садок, з іншої – школа.

Як розповіла директор ЗНЗ № 23 Олена Величко, зараз школа розташована в кількох одноповерхових будинках. Це найстарша школа у Чернігові, якій незабаром виповниться 90 років.

Аварійною її назвати не можна, але існуючі приміщення застарілі й не відповідають вимогам сучасного освітнього процесу. Крім того, матеріально-технічне забезпечення цієї школи не дає можливості у повному обсязі забезпечити якісне надання освітніх послуг учням 10-11 класів, як того вимагає Державний стандарт загальної середньої освіти згідно з ч.3 ст.6 Закону України «Про загальну середню освіту».
Як вже повідомлялося раніше, навчально-виховний процес у цій школі вже з 1 вересня цього року триватиме з 1-го по 9-й клас.
Наразі в цій школі навчається 203 учні. Загалом у мікрорайоні Бобровиця на обліку знаходиться 1089 дітей, зокрема: 399 - дошкільного віку та 690 - шкільного віку. Тобто майже половина всіх дітей Бобровиці вимушена їздити до загальноосвітніх навчальних закладів в інші райони міста.

Останні п’ять років батьки учнів ЗНЗ № 23 зазвичай обирають для навчання своїх дітей у старших класах інші школи міста. Крім того, зараз для всіх мешканців цього району дуже гостро стоїть питання будівництва дитячого садочка, адже район дуже швидко розвивається.
«Ми хочемо розпочати процес будівництва, але потрібно пройти певні етапи. Також ще ми хочемо разом з громадою узгодити – який саме вигляд буде мати ця школа. Щоб потім не казали, що влада одноосібно прийняла рішення і не погодила його з громадою. Нам частіше потрібно виходити на діалог, чути один одного і саме в конструктиві ми будемо працювати», – сказала на зустрічі з мешканцями заступник міського голови Ольга Хоніч.

За словами заступника начальника управління освіти міської ради Віри Казимір, для того, щоб розпочати роботи з облаштування нового навчально-виховного корпусу, спочатку необхідно розробити та узгодити проект, знайти на його реалізацію кошти. А до цього управління освіти міської ради намагатиметься всіляко підтримувати існуючий заклад, оскільки це єдина школа на Бобровиці.

Прес-службі Чернігівської міської ради ситуацію щодо майбутнього будівництва нового навчально-виховного комплексу прокоментував начальник управління капітального будівництва міськради В’ячеслав Почеп: «Ми вже отримали від управління освіти вихідні дані для початку проектування. Вже в цьому році планується замовлення проекту. Управління має на це кошти, яких достатньо, принаймні, для початку проектних робіт. Тож зараз будемо шукати проектувальника. Після завершення його роботи – швидше за все, в наступному році можна починати будівництво».

  • 0
Добавлено: 29-06-2017, 09:42
0
1 338

Похожие публикации


Наверх