онлайн казино Украины

Обрані отримають житла в Чернігові на 15 млн

Обрані отримають житла в Чернігові на 15 млнПереважна більшість чернігівців не може заробити собі на житло за все житя, принаймні у власному місті.

Дехто все ж таки намагається вкалювати, як той тато Карло, аби заробити собі бодай на якесь житло.

А хтось – достатньо «правильний», аби житло, як казали в часи «розвиненого соціалізму», «ПОЛУЧИТЬ». При чому коштом податків, сплачених першими й другими.

І ось, щоб ті зовсім нечисленні обранці долі (точніше – певних осіб, які розподілятимуть) житло отримали, 38 чернігівських депутатів сьогодні проголосували.

Так одностайно чернігівські обранці затвердили «Програму молодіжного житлового кредитування в місті Чернігові на 2018-2022 роки» під час пленарного засідання 24 сесії Чернігівської міськради VII скликання.

Фінансування цієї програми з міського бюджету на 5 років передбачено в розмірі 15 млн грн.

Така програма в місті існує вже досить давно. Термін дії минулої такої ж програми вже закінчився. Попередній раз ця програма була прийнята у 2012 році на 5 років з фінансуванням у 6,7 млн грн.

Програмою передбачено пільгове молодіжне кредитування та надання кредиту з терміном погашення до 30 років.

Скористатися Програмою можуть особи віком до 35 років, які перебувають на квартирному обліку, тобто визнані такими, що потребують покращення житлових умов. Тоді особа або молода сім’я може подати документи в Чернігівське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» для участі в цій Програмі.

На виконання програми з міського бюджету буде виділено:
в 2018 році – 2 млн грн,
2019 р. – 2,5 млн грн,
2020 р. – 3 млн грн,
2021 р. – 3,5 млн грн,
2022 р. – 4 млн грн.

У результаті виконання Програми очікується поліпшення житлових умов молоді Чернігова. Цієї суми вистачить на будівництво (придбання) 1590 кв. метрів загальної площі. Це означає, що житлом буде забезпечено близько 25 молодих сімей та одиноких громадян Чернігова.

За матеріалами прес-служби Чернігівської міської ради

Довідка:
населення міста Чернігів, заданими ГУ статистики в області, 290,5 тисячі осіб станом на 1 травня 2017р.

  • 0
Добавлено: 27-10-2017, 08:56
0
1 071

Похожие публикации


Наверх