онлайн казино Украины

Здорожчання продуктів не позначення на якості харчування дітей

Здорожчання продуктів не позначення на якості харчування дітейОднак буде відчутним для міської скарбниці та гаманців батьків.

Сьогодні виконком оновив Порядок організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих управлінню освіти Чернігівської міської ради.

Причина досить банальна і зрозуміла без додаткових пояснень — протягом року на необхідну групу товарів зросли ціни. Для порівняння, якщо у січні цього року вершкове масло купували за 140,16 грн, то вже в листопаді — за 167,40 грн. Де на гривню, а де й до «десятки» в плюс — набігло по кожній позиції.

Загалом менш як за рік вартість основної групи продуктів харчування зросла на 10-40%.

"Єдине уніфіковане меню не дозволяє виключити той чи інший продукт. Більш того, ні в якому разі не можна допустити зниження якості харчування. Тож єдиний вихід — покрити існуючу різницю в ціні", — акцентує директор КП «Шкільне» Антоніна Радченко.

Тож з нового року, а саме від 2 січня 2019, діятимуть нові грошові норми. Згідно яких в закладах загальної середньої освіти вартість шкільного сніданку та обіду змінюється з 16 грн до 18,5 грн.

У закладах дошкільної освіти вартість харчування стає: у групах раннього віку – до 23 грн на день, у групах передшкільного віку – до 28 грн на день, у групах цілодобового перебування – до 33 грн на день.

Варто зазначити, що пропорція батьківських грошей і компенсації з міського бюджету зберігається. Для дошкільнят міськрада компенсує 25%, для учнів 1-4 класів — половину. Зберігаються й усі пільги.

  • 0
Добавлено: 4-12-2018, 09:41
0
686

Похожие публикации


Наверх