онлайн казино Украины

В Чернігові вкотре піднято тему «задраїти сміттєпроводи»

В Чернігові вкотре піднято тему «задраїти сміттєпроводи»У 9-поверхівці на вулиці Рокоссовського 48 запахи, які йдуть від сміттєпроводу, ніякий освіжував повітря не заглушить.

Мешканці викидають все, що можна і не можна. Так, 3 роки тому трубу забили побутовою технікою.

Схожі історії тут відбуваються часто, каже Ольга Рогова, головний інженер КП «ЖЕК-10», який і обслуговує дане житло.

Ольга Рогова, головний інженер КП «ЖЕК-10»: «Зараз ми бачимо, сміття прибрано, бо якраз в цей період тут працює двірник. Він прибирає як сміттєкамери, так і на сходових клітинах. Якби ми зайшли сюди зранку, то ми б побачили, що тут біля клапанів сміттєпроводу, під самою мусорокамерою і 4 контейнери, які стоять в сміттєкамері, переповнені».

Краще всього позбутися такого явища, як сміттєпровід у будинку, кажуть комунальники.

Думки ж мешканців розділяються. Влаштовує така пропозиція не всіх. Кажуть, спроби заварити його вже були.

Та молодь категорично не хоче жити по сусідству з тарганами. Яких, зізнаються, не так давно позбулися. А тому не проти виносити сміття за межі будинку на спеціально облаштований для цього майданчик.

Користування сміттєпроводом вже зовсім скоро може бути недоречним. Адже нове чинне житлово-комунальне законодавство щодо поводження з побутовими відходами передбачає запровадження в Україні роздільного збору сміття.

Згідно нових будівельних норм, в новобудовах сміттєпровіди вже не проектують. Для сміття відводиться окрема територія, де мають стояти відповідні ємності.

Віктор Пригара, начальник КП «Дестянське»: «Для того, щоб організувати, згідно чинного законодавства, збір сміття, для цього потрібні спеціальні контейнери, спеціальні машини, яких у місті Чернігові немає, і спеціальні схеми роботи з населенням. На сьогодні по нашому підприємству, по будинках від 1 поверху до 5 ми майже всюди – відсотків на 80-85 – проводимо таку організацію».

Позбутися такого явища, як сміттєпроводи, яких наразі 1100 в будинках, за один день неможливо.

Але це питання на сьогодні, так завтра, може стати ребром. Бо техніка, яка забезпечує вивіз сміття з таких будинків в КП «АТП-2528», вже потребує оновлення. За словами Руслана Волока, зараз на підприємстві 35 сміттєвозів і тільки 6 з них відносно нові.

Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528»: «Нам нужно больше тысячи новых контейнеров, порядка 22 новые единицы техники – это мусоровозы, автомобили для крупногабарита и автомобили-мойки, которые моют баки».

На все це потрібні гроші – близько 90 мільйонів гривень. Бо вартість одного сміттєвоза наразі від 3 до 3,5 мільйонів. А тому Руслан Волок вважає, що настав час провести ревізію системи збору сміття, аби зменшити витрати та зробити місто більш комфортним для його мешканців.

Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528»: «Все нужно делать постепенно, потому что это колоссальные деньги, то есть их нужно разделить как минимум на 3-4 года. И можно делать квадратами – у нас в Чернигове 4 ЖЕКа, поэтому можно начать с одного, а потом взяться за второй, третий и четвертый. И это будет, скажем так, затратно по бюджету, то, я думаю, будет более эффективно».

Закриття сміттєпроводів у багатоповерхівках Чернігова на часі. Наразі йде вивчення питання, кажуть керівники комунальних господарств, шукають шляхи вирішення цієї проблеми.

  • 0
Добавлено: 22-06-2018, 09:25
0
774

Похожие публикации


Наверх