онлайн казино Украины

Наближається фініш спорудження собачого притулку

Наближається фініш спорудження собачого притулкуНа пункті тимчасового утримання тварин у Чернігові невдовзі буде прийняття будівельних робіт. А там і відкриття незабаром.

Будівництво пункту тимчасового утримання тварин на вул. Володимира Дрозда у Чернігові практично завершено. Підряднику лишився мінімум роботи – вивезення будівельного сміття та благоустрій території з ґрунтовим покриттям.

Про це інформує Управління ЖКГ Чернігівської міськради.

На черзі – процедура приймання виконаних робіт управлінням ЖКГ, що є замовником робіт, від підрядної організації ТОВ «ВКФ «Промкомплект», що проводила будівництво від серпня 2017 року. Завершити прийом робіт передбачається до кінця травня.

Наразі проводиться вирахування кошторису утримання Пункту. Ці розрахунки включатимуть витрати, необхідні на обслуговування об`єкту: комунальні послуги, ветеринарні послуги, відлов, утримання, лікування, стерилізацію, годування тварин, тощо. Поки за наявними орієнтовними розрахунками вартість забезпечення функціонування Пункту до кінця поточного року складатиме не менше 1 млн грн.

Вартість утримання Пункту – це окрема стаття витрат, яка не додається до будівництва. Після здійснення остаточних розрахунків, управлінням ЖКГ буде опубліковано детальний кошторис.

Після виділення необхідних коштів з міського бюджету буде проведено закупівельну процедуру, в результаті якої і буде визначена організація, яка займатиметься управлінням роботою Пункту тимчасового утримання тварин у Чернігові.

Розпочати роботу Пункту буде можливо тільки після проходження всіх необхідних процедур. Планується, що, у разі відсутності затримок, Пункт почне роботу уже в липні поточного року.

Довідка

Загальна вартість робіт з будівництва пункту тимчасового утримання тварин складає 9,6 млн. грн.

Виконані роботи з прокладення інженерних мереж, зведено й проведено всі внутрішні та зовнішні роботи в адміністративній будівлі та прибудові до неї, де розміщуватиметься санітарний блок – операційна та приміщення післяопераційної перетримки, будівлі карантину для тварин, що суміщена з котельною. Побудовані вольєри для утримання тварин, ізолятор та вигули, проведено благоустрій території з влаштуванням проїздів.

Проектна потужність Пункту розрахована на утримання 183 тварин (це – зона вигулу), по 24 тварини уміщатиме приміщення карантину та приміщення післяопераційної перетримки.

Діяльність Пункту буде спрямована на регулювання чисельності тварин за допомогою методу біостерилізації. Відповідно до нього бездомні тварини після вилову стерилізуються, вакцинуються, проходять обробку від паразитів ііі… повертаються на місце вилову під опіку зоозахисників.

Після стерилізації в Пункті собаки стають епідеміологічно безпечними і не дають приплоду. Таким чином, чисельність тварин не збільшується і через певний час (за теорією) починається значне природне зменшення їх чисельності.

Окрім того, планується проведення роботи по влаштуванню безпритульних тварин в сім'ї.

І тільки для особливо агресивних і невиліковно хворих особин буде застосовуватися… «окремий порядок дій».

  • 0
Добавлено: 18-05-2018, 09:28
0
804

Похожие публикации


Наверх