онлайн казино Украины

Козли на Валу й ротонда перед вокзалом – деталі проектів реконструкцій

Козли на Валу й ротонда перед вокзалом – деталі проектів реконструкційРотонда перед вокзалом, торгівельний центр замість Привокзального ринку та фонтан із… козликами на Валу.

Про це йшлося на засіданні містобудівної ради у Чернігові. На зустрічі обговорювала проекти реконструкції нижньої частини Валу та Привокзальної площі.

План капітального ремонту парку ім. Коцюбинського із змінами прийняли, а Привокзальної площі відправили на доопрацювання.

Проект реконструкції Валу у Чернігові затвердили. Вчора на засіданні містобудівної ради презентували доопрацьований разом із активістами – членами робочої групи – проект капітального ремонту парку імені Коцюбинського. Аби вирівняти ландшафт, землю вирішили досипати, а не зрізати зайве, як планували спочатку.

Дерев’яні сходи від тильної сторони Колегіуму вниз до пішохідної доріжки таки будуватимуть. Втім їхні розміри дещо зменшили. Змінили також вигляд велопарковок. Їх на території парку буде дві, круглої форми. Дитячий майданчик із вісьмома вежами буде дерев’яний і нейтрального кольору.

Крім того, зменшили розміри водойми навпроти вулиці Сєрьожнікова. Бронзова мініатюра стародавнього Чернігова розташовуватиметься на початку парку, навпроти Інституту історії. Круглий фонтан відремонтують та встановлять у центрі бронзову скульптуру з козликами. Шестиметровий частокіл довкола недобудови Дворянського зібрання поки що залишили без змін. В разі необхідності його приберуть.



Ще одним питанням порядку денного була реконструкція Привокзальної площі. Ескізний проект та макет представляв столичний архітектор.

Окрім цього проект передбачає перенесення зупинок громадського транспорту далі від вокзалу та облаштування паркінгу перед автовокзалом. За власною ініціативою архітектор запропонував збудувати на місці Привокзального ринку скляний торгівельний центр із готелем і реконструювати залізничний парк.

Пропозиції столичного архітектора обговорювали більше години. Врешті ескізний проект відправили на доопрацювання. Оскільки конкретного технічного рішення реконструкції площі вони не побачили. Зокрема просили розробити водовідведення, переглянути організацію дорожнього руху на площі та її покриття. Також припустили, що семиметрова ротонда буде закривати будівлю вокзалу.

  • 0
Добавлено: 3-03-2018, 09:54
0
706

Похожие публикации


Наверх