онлайн казино Украины

Ці люди подумають, якими далі будуть Алея Героїв та нижня частина Валу

Ці люди подумають, якими далі будуть Алея Героїв та нижня частина ВалуУ Чернігівській міськраді вже відбулося декілька зустрічей з представниками громади міста Чернігова, які об’єдналися в робочу групу та готові вносити свої конструктивні пропозиції з вдосконалення проектів реконструкції Алеї героїв та парку ім. Коцюбинського (нижньої частини Валу).

Вчора, 20 грудня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав відповідне розпорядження «Про створення робочої групи».

Склад робочої групи такий:

Ломако Олександр Анатолійович - заступник міського голови, голова Робочої групи;
Безбородько Сергій Олександрович - голова правління ГО «Еко Місто»;
Бондар Олександр Миколайович - історик;
Іващенко Станіслав Костянтинович - дизайнер
Калюжний Сергій Сергійович - начальник управління архітектури та містобудування міської ради
Караулов Дмитро Олександрович - дизайнер;
Палькова-Свірчевська Ольга Сергіївна - виконавчий директор ГО «Центр допомоги «Чернігів»;
Пилипенко Володимир Миколайович - доцент кафедри археології, етнології та краєзнавчо-туристичної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Шевченка;
Родимченко В’ячеслав Володимирович - регіональний координатор-консультант комунікаційної платформи «Відкрите місто»;
Романова Тетяна Олександрівна - депутат Деснянської районної у місті ради
Сірик Олександр Петрович - волонтер;
Соболь Юрій Олексійович - представник Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»;
Черняков Сергій Васильович - представник Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».
Всі бажаючі можуть приєднуватися до складу цієї робочої групи. Про це повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако:

«Як я наголошував, міська влада налаштована на діалог з чернігівцями для вдосконалення проектів реконструкції Алеї героїв та Валу. До робочої групи ввійшли всі бажаючі, до її складу дуже просто приєднатися, – сказав Ломако. – Я щиро вдячний всім представникам громади, які замість розмов про зраду проявили ініціативу та витрачають свій вільний час для спільної справи. Вже відбулося кілька досить конструктивних зустрічей (чотири). Зокрема, по Валу прийнято рішення не заглиблюватися на жоден сантиметр, а йти шляхом досипання ґрунту, а отже консервації історичних пам'яток. Також є повний консенсус по ряду інших деталей проекту - велопарковкам, тактильній плитці, штучній водоймі, розміру макету тощо. Частину питань продовжимо обговорювати на наступному тижні».

20 грудня була зустріч з робочою групою та обговорення проекту щодо Алеї Героїв. Домовилися облаштувати кінотеатр та невеликий подіум для музикантів біля стіни Інституту історії. А також створити газон, яким вільно можна ходити та дещо підкоригувати озеленення. Підпорну стінку з боку ресторанів зробити у вигляді лавки для сидіння та в якості експерименту замість двох клумб встановити переносні лавки. Учасники робочої групи на наступну зустріч мають принести свої пропозиції по мозаїці-вишиванці.

Наступні зустрічі відбудуться ще в 2017 році, а на початку наступного будуть запрошені всі бажаючі до обговорення попередніх ескізів Міського парку культури та відпочинку, а також Привокзальної площі.

  • 0
Добавлено: 23-12-2017, 08:01
0
719

Похожие публикации


Наверх