онлайн казино Украины

Виконком удвічі підвищив квартплату для чернігівців, хоча й цього мало

Виконком удвічі підвищив квартплату для чернігівців, хоча й цього малоУ середньому вдвічі зросте квартплата для чернігівців: відповідне рішення сьогодні, 20 травня, ухвалено під час засідання виконавчого комітету міськради.
Гранична ціна для одноповерхових будинків становитиме 2,37 грн за м2, 2,70 грн у будинках до 16 поверхів та 3,13 грн для будинків із ліфтами.
За словами начальника управління ЖКГ Ярослава Куца, навіть цього підвищення недостатньо.
Міський голова Владислав Атрошенко зазначив: затверджені тарифи є своєрідним компромісом між реальною вартістю послуг та скрутним матеріальним становищем чернігівців. Підвищення тарифів дозволить ЖЕКам зводити кінці з кінцями.
Керівники підприємств із обслуговування будинків, мотивуючи необхідність підвищення тарифів, говорили про зростання мінімальної заробітної плати та підвищення ставки земельного податку. Начальник ОЖБК Анатолій Прокопенко сказав: на підприємстві ледь знайшли гроші, щоб виплатити зарплату за квітень. Мова навіть не йде про виконання безпосередніх обов’язків. Приміром, у них не було коштів на те, щоб прибрати аварійне дерево.
Начальник КП «Деснянське» Віктор Пригара сказав: кошти від підвищення тарифів підприємство витратить, аби розширити штат, зокрема найняти двірників.
Стосовно поточних ремонтів будинків, то виручених коштів не вистачить на їх виконання. Приміром, в тарифі ОЖБК на ремонти закладено 22 відсотки тарифу. При очікуваних зборах в 1 мільйон гривень на місяць, 220 тисяч закладатиметься на ремонт. Всього в ОЖБК 125 будинків, тобто один будинок отримає в середньому 21 тисячу гривень на рік. За словами Атрошенка, це мізерна сума.
ЖЕКам необхідна додаткова підтримка з міського бюджету у розмірі 40 мільйонів гривень.
Також Атрошенко розпорядився розмістити на сайті міськради інформацію про проведення поточних ремонтів.
Також члени виконкому затвердили нові тарифи на вивіз та утилізацію сміття. Вона також зросте вдвічі й становитиме 25,5 гривень на метр кубічний. За словами Ярослава Куца, кожен чернігівець платитиме за сміття у середньому 5 гривень на місяць.
На 8 відсотків зросли тарифи на обслуговування ліфтів.
Загалом, як підсумували члени виконкому, затверджені тарифи занижені у порівнянні із реальними потребами. Вони, за словами Куца, «економічно обгрунтовані на позавчора, а не на завтра».

Добавлено: 21-05-2016, 09:43
0
0

Похожие публикации


Наверх