онлайн казино Украины

Чиновники свідомо завищують комунальні тарифи у Чернігові – експерти

Чиновники свідомо завищують комунальні тарифи у Чернігові – експертиПідвищення тарифів для населення на послуги ЖКГ, які схвалив виконком Чернігівської міськради, є недостатньо обґрунтованими, а контроль за використанням отриманих коштів і зовсім відсутній.
Про це заявив громадський активіст Олександр Гашпар 24 травня під час експертного обговорення «Нові тарифи ЖКГ: нова якість чи нові побори?» у громадському прес-центрі «Ініціатива».
За його словами, комунальні тарифи у Чернігові і так не найнижчі, хоча рівень відшкодування і занижений.
«Але питання у контролі за якістю і наданням житлово-комунальних послуг, а також у виключенні корупційної складової, - зауважив громадський діяч. – Всі добре пам’ятають дебати, коли нам обіцяли зменшення тарифів, якщо виключити корупцію. Однак тарифи підняли, а корупційну складову, яка у нас вельми велика, ніхто не виключив. Особливо, враховуючи те, що послуги з дератизації та дезінсекції, якими, начебто, опікуються приватні структури, створені на базі санепідемстанції, фактично не надаються. Ніби й копійки, але суми набігають дуже непогані».
Олександр Гашпар вказав також на те, які можливості для сумнівного заробітку комунальникам надає відсутність планів прибудинкових територій.
«Але ж гроші на їх утримання становлять левову частку тарифу, – наголосив він. – А 5 квадратних метрів, приплюсовані до прибудинкової території, дає ЖЕКу додатково 700 гривень «з повітря». І так – з кожного будинку».
Тому, на думку громадського експерта, проблема полягає не лише у підвищенні тарифів, але й у відсутності контролю за використанням отриманих коштів. Присутній у прес-центрі керівник одного з чернігівських ЖЕКів, який не представився, не погодився з цим твердженням. Мовляв, житлові контори коштів не крадуть.
Висновки, до яких дійшли експерти, звелися до наступного. Нові тарифи потребують корекції у бік зменшення вартості прибирання і збільшення на поточний ремонт будинків. Тарифи можуть бути нижчими, як свідчать розрахунки ОСББ, тобто їх свідомо завищують міські чиновники.
Зовнішньої структури, невключеної до чиновницької вертикалі, що мала б перевіряти обґрунтованість плати за комунальні послуги, немає.
Нагадаємо: у середньому тарифи на комунальні послуги у Чернігові виконком вирішив збільшити на 160%.

Добавлено: 25-05-2016, 10:19
0
0

Похожие публикации


Наверх