онлайн казино Украины

Міськрада пояснює причину підвищення комунального тарифу

Міськрада пояснює причину підвищення комунального тарифуПісля публікації повідомлень про намір здійснити зміну діючих комунальних тарифів відбувається їх обговорення.

Мова про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються комунальними підприємствами. Зміни публікуються на сайті Чернігівської міськради.

У всіх звинуваченнях, що тарифи підвищуються місцевою владою, не наголошується на причині такого підвищення, – вказує прес-служба міськради.

А це, безумовно, підвищення мінімальної зарплати в Україні. Тобто в тих тарифах, які почали діяти в Чернігові з 15 червня 2016 року, це ніяк не могло бути ти передбаченими.

ЖЕКи чи житлово-комунальні підприємства, які працюють в цій сфері, моніторять ситуацію в містах України і бачать економічні обґрунтування для порятунку жилого-комунальної сфери.

Наприклад, зараз діючий середній тариф у Чернігові на 16 послуг, що діє в Чернігові 2,49 гривень з ПДВ за метр квадратний. Після підвищення, наприклад, по КП "Деснянське" він становитиме 3,49 грн.

Водночас у Миколаєві – 3,64 (після 1 лютого 2017 року). У Житомирі тільки планує підвищення, а старий тариф у них – 3,52 встановлений ще у червні 2016, як і у нас. Готуються до підвищення і Суми – 3,10 (зараз, встановлені ще у квітні 2016 року). Міста Західної України: Луцьк –4,11 (встановлено з 1.02.2016 року) і Львів - 4,65 з 1 квітня 2017 року.
Причини міськрада називає такі:

Мінімальна зарплата. Перша причина - це підвищення на Всеукраїнському рівні мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.
Галузева угода. Друга - галузева угода, яка підвищила заробітну плату з 1450 до 1684 гривень.

Земельний податок. Третє питання, яке вплинуло на підвищення тарифів – це земельний податок, який піднявся майже в 2 рази.
Електроенергія. Четверта причина, яка спонукала до зростання це - підвищення тарифів на електроенергію. Була 0,99 копійок, а сьогодні - 1 гривня 68 копійок. Це суттєве підвищення , яке абсолютно не залежить під міської влади.

Паливно-мастильні матеріали. Всі машини – вивезення сміття, обслуговування території – потребують і палива, і обслуговування, що також підвищилися.

  • 0
Добавлено: 7-07-2017, 09:28
0
925

Похожие публикации


Наверх