онлайн казино Украины

Чернігівці вимагають розірвати договори з перевізниками 30,17 і 25 маршрутів

Чернігівці вимагають розірвати договори з перевізниками 30,17 і 25 маршрутівБруд і холод, зламані сидіння, діряві дахи, – і все це ще й не за графіком. Чернігівські пасажири не шкодують епітетів для громадського транспорту і навіть виклали їх у письмовій формі, зареєструвавши три петиції про розірвання договорів з перевізниками.

Пасажири пропонують позбавити ліцензії перевізників, які працюють у Чернігові на 30, 17 і 25 маршрутах. Нарікають на недотримання графіку руху і поганий стан самих маршруток.

До 30 маршруту у пасажирів претензій найбільше. Віртуальні скарги підтверджують реальні пасажири.

Обслуговує 30-й маршрут «Пассавто ЛТД». Представник підприємства, інженер з охорони праці Олександр Тищенко, каже – транспортний парк планують оновити в наступні два роки. А недотримання графіку пояснює браком водіїв.

«Если машина не вышла на линию, то не 6 минут интервал, а уже 12, и тот всех забирает-забирает-забирает, и потом отстает. Вы знаете, в Токио вон вообще есть специальные толкатели – они людей в метро заталкивают. Мужчины такие, борцы сумо», – говорить Олександр Тищенко.

По 17-му маршруту теж є петиція про розірвання договору з перевізником. Задовго до «години пік» маршрутка переповнена– дехто із пасажирів навіть передумує їхати.

Начальник управління транспорту міської ради називає петиції провокацією. І каже, виконати їх неможливо, бо нема з кого вибирати.

«А якщо все-таки розірвати договори з цими перевізниками, є ким їх замінити? – теоретично да. Але кому це вигідно? Але взагалі нема з кого вибирати. Це як і інші види діяльності – вони оцінюють свої можливості. 1 автобус РУТА – 750 тисяч. І водійського складу по місту не вистачає 120 водіїв», – Юрій Горбань, начальник управління транспорту Чернігівської міської ради.

Активістка Тетяна Романова, яка вже декілька років займається проблемами громадського транспорту, каже – трьох петицій замало. Самі пасажири не мають «спускати на гальмах» жодне порушення.

«Якщо ми будемо всі ці порушення фіксувати і скаржитись, в управлінні не будуть казати, що це наклеп. Для перевізників передбачений перелік штрафів – за паління, за стан маршруток. Так ми зможемо повпливати», – Тетяна Романова, представник ГО «Агенція міських ініціатив».

100% необхідних голосів петиція про позбавлення ліцензії перевізника 30-го маршруту набрала за 10 днів із 30 відведених.

  • 0
Добавлено: 10-01-2018, 09:43
0
751

Похожие публикации


Наверх