онлайн казино Украины

«Процедурні питання» завадили вчасно закінчити ремонти в деяких школах

«Процедурні питання» завадили вчасно закінчити ремонти в деяких школахПоки що тривають деякі роботи у школах Чернігова, але ситуація стабільна і ремонт – під контролем.

Втім, у деяких навчальних закладах можливо не встигнуть поставити всі вікна до 1 вересня, але не в класах, де навчатимуться діти, а в інших приміщеннях будівлі школи.

Про це розповів міський голова Владислав Атрошенко, – передає прес-служба Чернігівської міськради.

Наприкінці серпня міський голова планує особисто оглянути готовність шкіл до нового навчального року.

Серед основних причин, чому не завершені ще всі необхідні будівельні роботи - процедурні питання. Багато часу витрачається на здійснення проектних робіт, проходження експертизи, проведення тендерних процедур та ін., і тільки після цього підрядні організації розпочинають будівельні роботи.

Це на відміну від, скажімо, здертого асфальту на «стометрівці», де фірма, яку буцімто попросили, почала роботи ще до завершення конкурсу на їх виконання.

«Бюрократична машина не враховує реалії і ця система не є ефективною на сьогодні, я заявляю це як міський голова. Ми змушені жити в цій системі координат, але бізнес у цій системі вже розорився би і його вже б не існувало. Процедури треба скорочувати і в часі, і в змістовній частині», – підкреслив міський голова.

Сьогодні є багато норм та регламентів при використанні місцевих бюджетів, які треба переглядати, вважає міський голова.

«Моя позиція: треба робити технологічні якісні речі, залучати кращих проектантів, робити кращі проекти, кращі дороги за кращими технологіями. А процедура повинна лише допомагати вирішувати питання розбудови міста та держави. Є багато нісенітниць і їх треба виправляти на законодавчому рівні», – сказав Владислав Атрошенко, котрий був народним депутатом України, перш як обійняти посаду міського голови.

  • 0
Добавлено: 28-08-2017, 08:28
0
1 047

Похожие публикации


Наверх