онлайн казино Украины

В міськраді обіцяють відремонтувати 11 колегіум до 1 вересня

В міськраді обіцяють відремонтувати 11 колегіум до 1 вересняХід ремонтних робіт у чернігівському колегіумі №11 15 серпня перевірила робоча група на чолі з заступником міського голови Валерієм Бондарчуком.
У цьому навчальному закладі з минулого року розпочато комплекс будівельних робіт, спрямованих на збільшення енергоефективності будівлі.
Дана програма на 90% фінансується Державним фондом регіонального розвитку (за рахунок державного бюджету) та на 10% - Чернігівською міською радою (з міського бюджету Чернігова). За програмою, в будівлі колегіуму №11 мають бути замінені вікна, реконструйована покрівля та утеплений фасад. Ці роботи можуть виконуватися протягом кількох років, відповідно до надходжень коштів з державного бюджету.
Підрядника для виконання цих робіт було визначено в 2015 році в результаті тендеру. Ним став ТОВ «Будспец».
Вікна в колегіумі були замінені на сучасні наприкінці минулого року. Зараз проводиться реконструкція покрівлі – спорудження шатрового даху.
Разом з тим, під час виконання робіт через різні причини виникли і проблемні питання.
Про те, в чому вони полягали і як вирішуються, розповів Валерій Бондарчук:
«Через об’єктивні причини, пов’язані з тим, що державні кошти надійшли в кінці осені і мали бути освоєні за короткий період до кінця року, заміна вікон проводилася фактично взимку. Це єдиний вид робіт у проекті, який можна було зробити в цей період року. 80 вікон були встановлені та загерметизовані. Але в цю частину робіт не увійшло опрацювання відкосів. Чому так відбулося – окреме питання. Але зараз ми включаємо в кошторис ці додаткові роботи. З внутрішнього боку приміщення відкоси вже робляться і до 1 вересня роботи обіцяють закінчити. Зовнішні відкоси робитимуться у вересні. Також були питання щодо великих вікон, що вони слабкі. Зараз прийнято рішення встановити там для укріплення передбачені для таких вікон додаткові стійки».
Цього ж дня питання про те, чому взагалі виникли проблеми при реконструкції колегіуму, піднімалось і міським головою Владиславом Атрошенком на розширеній нарді з керівниками структурних підрозділів. Він доручив розібратися, ким і коли були допущені прорахунки, які їх спричинили.
На даний час керівництво міського управління освіти та заступник міського голови Ольга Хоніч проводять перевірки готовності до початку навчального року у всіх дитячих навчальних закладах міста.

Добавлено: 18-08-2016, 10:13
0
0

Похожие публикации


Наверх