онлайн казино Украины

Перше вересня. Школи та депутати

Перше вересня. Школи та депутатиУ школах Чернігова розпочався новий навчальний рік. З нагоди Дня знань у всіх загальноосвітніх навчальних закладах міста пройшли урочисті лінійки. Чернігівський міський голова Олександр Соколов побував на святі знань у школі №21 та колегіумі №11.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

У школі №21 О.Соколов привітав учнів і вчителів не тільки з Днем знань, а й 40-річчям навчального закладу, випускником якого він є. Міський голова побажав школярам ставити високі цілі та досягати їх, завдяки наполегливій праці, адже у житті нічого випадкового не буває. Цього року до двох 1-х класів цієї школи пішли 53 першокласників, загалом у навчальному закладі – 530 школярів.

У колегіумі №11 понад 150 першачків (всього понад 1300 учнів). Свято Першого дзвоника розпочалося з параду першокласників. Також кращі учні школи поклали квіти до пам'ятника випускам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. Урочистості з нагоди 1 вересня супроводжувалися виступом танцювального колективу "Глорія".

Міський голова під час свого виступу повідомив, що у колегіумі №11 буде реалізовуватися пілотний проект з енергозбереження. Зокрема, у навчальному закладі встановлять енергозберігаючі вікна, будуть проведені заходи з утеплення. Кошти для впровадження енергозберігаючих заходів, а це 2,6 млн. грн., надасть міський бюджет та проект Українсько-Німецького співробітництва (GIZ) "Енергоефективність у будівлях".

- Цього року розпочнемо і завершимо енергозберігаючий проект, - підкреслив О.Соколов. міський голова побажав школярам, вчителям та батькам міцного здоров'я, успіхів та досягнень у праці задля майбутнього Чернігова.

Заступники міського голови також відвідали загальноосвітні заклади. Секретар міської ради Олег Шеремет побував на святі Першого дзвоника у ЗНЗ №33, Микола Сенькович – у школі №9, Віктор Бистров – у спеціалізованій школі №2. Привітали з початком нового навчального року школярів міста керівники структурних підрозділів та депутати міської ради.

Довідка

Цього року у школах Чернігова до перших класів пішли понад 2600 учнів, що майже на 180 першокласників більше, порівняно з минулим навчальним роком. У місті сформовано 85 перших класів, тоді як торік їх було 80. Лідером за кількістю першокласників, як і у 2011-2012 навчальному році є загальноосвітня школа №35, що знаходиться у мікрорайоні Масани. Зараз у ЗНЗ №35 сформовано 6 перших класів, де будуть навчатися понад 190 учнів. Минулого року у цій школі було 5 перших класів, які відвідували 160 дітей.

Всього розпочали навчання у школах обласного центру Чернігівщини понад 24 тис. учнів.

Добавлено: 3-09-2012, 11:22
0
0

Похожие публикации


Наверх