онлайн казино Украины

На темі Стрижня бюджет «почистять» не на 4,1, а на 7,4 млн?

На темі Стрижня бюджет «почистять» не на 4,1, а на 7,4 млн?На реконструкцію гідротехнічної споруди на річці Стрижень, по вулиці Героїв Чорнобиля, виділено додаткових 3,3 млн грн з екологічного фонду міста.

Таким чином, загальна вартість проекту тепер становитиме 7,4 млн грн.
Таке затвердив учора, 15 лютого, виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Це питання обговорювалося у залі засідань майже дві години. Чернігівські екологи виступали категорично проти реконструкції гідротехнічної споруди. За їхніми словами, спочатку необхідно збудувати міні очисні споруди, а лише після цього реконструювати гідротехнічні споруди.
Екологи заявляли, що поки не розроблений режим експлуатації річки Стрижень, недоцільно змінювати проект і реконструювати дамбу, адже може виявитись, що реконструкція не потрібна або потрібно буде проводити інші роботи з дамбою, аніж ті, що вказані в проекті зараз.
За словами громадської активістки, еколога Дарини Сиропари, наразі немає змін до проектно-кошторисної документації на реконструкцію споруди, а 3,3 мільйони гривень додаткових взяті лише з усного повідомлення проектанта. Тобто, на папері жодних змін у фінансуванні ще немає.
В свою чергу, начальник управління ЖКГ Ярослав Куц пояснив це тим, що це і справді орієнтовна сума, яка необхідна, аби розпочати процедуру закупівлі.

Олена Лисенко, начальник фінансового управління зазначила, що екологічна програма затверджена ще в минулому році, тобто реконструкція гідротехнічної споруди була погоджена ще тоді, а зараз просто додатково виділяються кошти, аби закінчити процес реконструкції.
У той же час, екологи Дарина Сиропара та Олександр Федун намагалися переконати членів виконавчого комітету та присутніх депутатів, що спочатку треба побудувати міні очисні споруди, які будуть унеможливлювати забруднення річки, а вже потім – гідротехнічну споруду, яка і чиститиме воду в річці.
Однак, депутат міськради Максим Черненок наполягав на тому, що найголовніше, аби люди побачили результат. А від міні очисних споруд результат буде помітний лише через кілька років і то не в повному обсязі. У той же час, від гідротехнічної споруди чернігівці одразу побачать, наскільки чистіше стала вода у Стрижні.

Ярослав Куц додав, що наразі робити міні очисні споруди немає можливості, адже на них ще немає проекту. А ось на гідротехнічну споруду – є, залишилося лише до фінансувати.
«Інших робіт немає, бо немає проектів», – зазначив Куц.
Але, екологи стояли на своєму і заявляли про недоцільність витрачання коштів саме так.
Однак, переконати членів виконавчого комітету їм так і не вдалося, і проект рішення був підтриманий майже одноголосно. Утрималася від голосування лише Тетяна Бойко.

Відзначимо, що окрім цього пункту внесення змін до екологічної програми більше нічого на засідання не обговорювалося. Хоча, дуже цікавим є питання виділення додаткових 2,3 млн грн на будівництво тимчасового пункту утримання тварин в місті.
Зміни торкаються облаштування опалювальної приймальні для тварин (де вони будуть на карантині 4 дні після відлову), облаштуванню післяопераційного ізолятору. В кожній із цих зон буде 24 окремі вольєри для тварин. Самі вольєри будуть з нержавіючої сталі з подавачами їжі. Кількість операції, що може здійснюватись за день, збільшиться до 6. Кількість тварин, що може бути одночасно розміщена в пункті, не зміниться і становитиме 183.
Також зміни торкнуться виду опалення пункту – замість електричного котла буде більш економічний та незалежний від енергоносіїв твердопаливний.
Змінений кошторисний проект практично готовий, сума змін відома – 2,3 млн. грн. (тепер вся сума за будівництво пункту складає 6,5 млн. грн.).
Остаточне рішення з цьошл питання мають прийняти депутати Чернігівської міської ради назасіданні найближчої сесії.

  • 0
Добавлено: 18-02-2017, 09:54
0
932

Похожие публикации


Наверх