онлайн казино Украины

Бабусі, шукайте заможних онуків: як депутати пропонують чернігівцям оплачувати капремонти

Бабусі, шукайте заможних онуків: як депутати пропонують чернігівцям оплачувати капремонтиЧи не найбільше суперечок серед депутатського корпусу на 15 сесії міськради викликала так звана програма із ремонту старих та аварійних будинків.

За першочерговим варіантом передбачалося співфінансування: 20 відсотків вартості ремонту оплачував міський бюджет, а 80 відсотків мали б платити жителі будинків.

Зрештою, після тривалих суперечок, міський голова Владислав Атрошенко «з барського плеча» зробив пропорцію рівною: 50 на 50.
Багато хто встиг зрадіти такому неочікуваному рішенню мера.

Очевидно, що Атрошенко, який до цього не хотів оплачувати з міського бюджету навіть 20 відсотків вартості капітальних ремонтів, розщедрився 9 мільйонами гривень платників податків знаючи, що диво-програма навряд чи буде виконана.
Про орієнтовну суму, в яку обійдеться мешканцям капітальний ремонт будинку, детально написано в окремому матеріалі.
Нагадаємо лише, що утеплення стін у панельній 5-поверхівці у 2011 році коштувало мільйон гривень.

Нескладно порахувати, що у 2017 році при трикратному знеціненні гривні та новій міні малці, вартість матеріалів та робіт зросла якщо не пропорційно, то в рази.

Навіть якщо капітальний ремонт будинку коштуватиме «лише» 2 мільйони гривень(насправді, незначна сума), то мешканцям, до прикладу, 100-квартирного будинку за ухваленою програмою, доведеться викласти зі своєї кишені як мінімум 10 тисяч гривень.
І якщо чернігівці працездатного віку з горем навпіл таки знайдуть необхідну суму, то для пенсіонерів, яких проживає більшість в старих і аварійних будинках, очевидно, така сума дорівнюватиме 5-місячному розміру пенсії.

Де взяти гроші їм?

Відповідь на ці запитання так і не змогли знайти більшість депутатів міськради та посадовців.
Знайшов лише один: Сергій Воробйов від БПП. На думку шановного депутата, гроші на капремонти пенсіонерам повинні давати…онуки.
Що ж, радує, що хоч один народний обранець і справді знає, як вирішити проблему чернігівського житлово-комунального господарства.
А головне, що на його думку(та на думку Атрошенка), саме такими методами чернігівців і необхідно стимулювати дбати про своє житло!
Тож, чернігівські пенсіонерки, не скигліть, а стимулюйте самосвідомість забирайте в онуків усе награбоване чесно зароблене!
Головне тепер хоч онука такого нежадібного знайти!

  • 0
Добавлено: 31-01-2017, 11:00
0
1 030

Похожие публикации


Наверх