онлайн казино Украины

Безкоштовні курси української мови в Чернігові долучилися до акції «Миколайчики на схід»

Безкоштовні курси української мови в Чернігові долучилися до акції «Миколайчики на схід»Координатори Безкоштовних курсів української мови в Чернігові забажали взяти участь у благодійній акції, тож в межах цього проекту слухачі провели 2 майстер-класи.
19 листопада Юлія Ковтун вчила чернігівців виготовляти квіти з тканини, а Алла Молько показувала, як зробити ляльку-мотанку. Частину виробів учасники майстер-класів відправлять на схід України. Проте, прикрасу з квітів або ж ляльку-мотанку можна було забрати собі, залишивши натомість гроші.
Майстер класи відбулися в Інституті економіки та управління за адресою вул. Стрілецька, 1. Аудиторія зустріла учасників холодним подихом, а вони відповіли їй нестримним бажанням навчитися творити красу та гарячим биттям небайдужих сердець.
Врешті-решт, холодне приміщення переманили на бік тепла.
«Наближається свято Миколая та Різдвяні свята. У ці дні ми всі стаємо трохи дітьми і чекаємо чудес, подарунків. На них чекають і діти прифронтової зони, і наші воїни, – говорить Людмила Зіневич.
Людмила Зіневич – координатор Безкоштовних курсів української мови в Чернігові. Чи варто й рахувати, скількох людей вона зігріла своєю українською? – Ми долучилися до акції "Миколайчики на схід", бо подібні заходи необхідні для об’єднання країни, усвідомлення спільних як болю, так і радощів.
Це велике щастя дарувати комусь хоч маленьку радість, усмішку, а особливо тим, хто весь час перебуває в напрузі, небезпеці. Сподіваюся, турбота й тепло, вкладені у вироби, зігріють душі наших воїнів та малечі зі сходу. Хочеться, щоб і у них було свято»
Акція «Миколайчики на схід» стартує вже втретє. Минулого року її проводили київські координатори – Анастасія Розлуцька та Катерина Мельник . Тоді вони проїхали понад півтори тисячі кілометрів, відвідали 5 міст, порадували 220 дітей-сиріт та військових із батальйону ОУН і розвідки.
Помічники святого Миколая відвідали дитячі будинки у Миколаївці, під Слов′янськом, у Часовому Яру та селі Красногорівка під Авдіївкою, де передали солодощі, книжки, іграшки, одяг.
Провідали вони й наших військових у лікарні в місті Костянтинівка і передали необхідні медикаменти, харчі, речі, листівки, малюнки, листи.
«Алла Молько, слухачка наших курсів, проявила власну ініціативу з проведення майстер-класу, – продовжує Людмила Зіневич, – Я ж вирішила копнути глибше та дізнатися, хто і що вміє. Так і проявилися таланти слухачів Безкоштовних курсів української мови.
Юля Ковтун із задоволенням відгукнулася на пропозицію та поділилася умінням робити квіткові прикраси з тканини».
Зібрані книжки, вироби, смаколики та подарунки 10 грудня поїдуть машиною до Києва, звідки їх потім доправлять на схід.
Акція є відкритою для всіх. Кожен, хто бажає, може долучитися та відправити свого Миколайчика на схід. Залишити подарунок до дня святого Миколая можна в Людмили Зіневич щосуботи з 10 ранку за адресою вул. Стрілецька, 1, аудиторія №315. Телефон 0674445561.
Приносити можна дитячі книжки українською мовою, листівки, листи, малюнки, іграшки, обереги та все інше, що не поламається чи не зіпсується в дорозі. Солодощі, печиво або ж фрукти краще приносити перед самою відправкою.
За словами координатора курсів, за цією ж адресою 26 листопада об 11:30 відбудуться нові майстер-класи від чернігівських рукодільників. Які саме – ще невідомо.
«Про це я додатково повідомлю на свій сторінці в фейсбуці», – інтригує пані Людмила.

Добавлено: 21-11-2016, 10:02
0
0

Похожие публикации


Наверх