онлайн казино Украины

Кириченко знову «погорів»: цього разу «профільного» чекає суд

Кириченко знову «погорів»: цього разу «профільного» чекає судЧерговий скандал, пов'язаний із чиновницькою корупцією, назріває у Чернігові. Парадокс, та фігурантом у цій ганебній ситуації виступає вже всім відомий «лампочний аферист», ставленик Радикальної партії – заступник чернігівського міського голови Олександр Кириченко.
Шо, опять? Кириченко знову «погорів»
Правоохоронні органи ще не розібралися із аферою на мільйони гривень довкола встановлення у Чернігові фальшивих світлодіодних ліхтарів, за що безпосередньо відповідальний Олександр Кириченко, як назріває новий скандал.
Міжрайонне управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно Олександра Кириченка склало 2 протоколи про адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією (за ч.ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП). Ці протоколи разом із матеріалами вже направлено на погодження до прокуратури Чернігівської області.
«Радикальний фокусник», амнезія і конфлікт інтересів
Виявляється, Олександр Кириченко приловчився не тільки оборудки довкола світлодіодних ліхтарів провертати («фокус» з російською начинкою світильників, мабуть, не під силу і Девіду Копердфільду), а й майстерно лобіювати «нотаріальний бізнес» власної дружини.
«Під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради, членом якого є Олександр Кириченко, 07.07.2016 розглядалося питання стосовно прийняття рішення № 286 «Про тимчасове розміщення зовнішньої реклами» в частині «Продовження терміну дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами строком на один рік приватному нотаріусу Кириченко Тетяні Володимирівні на наземну рекламну конструкцію, розміром 3,5 м х 1,8 м, за адресою – вул. Шевченка, 108» (п. 3.28 рішення), яка є його дружиною», - йдеться у відповідній довідці по виявленню фактів адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Не треба бути екстрасенсом, аби здогадатися, що пан Кириченко НЕ вжив заходів щодо будь-якої можливості виникнення та запобігання конфлікту інтересів, а також НЕВІДКЛАДНО в усній та письмовій формі НЕ повідомив членів виконкому та особисто мера Владислава Атрошенка про наявність конфлікту інтересів. І, звичайно ж, «радикальний» Кириченко проголосував за вигідне для своєї коханої рішення. І все це – в умовах реального конфлікту інтересів.
«Кириченко Олександр Васильович, будучи заступником Чернігівського міського голови, тобто у відповідності до пп. в п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» № 1700-VIІ від 14.10.2014 року є суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією у порушення п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 35 Закону України «Про запобігання корупції», ст. 12-1 Закону України від 7 червня 2001 року № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування», являючись членом виконавчого комітету Чернігівської міської ради, не вжив заходів щодо будь-якої можливості виникнення та запобігання конфлікту інтересів, а також невідкладно в усній та письмовій формі не повідомив членів виконавчого комітету Чернігівської міської ради та Чернігівського міського голову про наявність конфлікту інтересів в його власних (самоврядних) повноважень у діяльності виконавчого органу міської ради та взяв участь у прийнятті рішення в умовах реального конфлікту інтересів», - йдеться у документі.
Феміда, мер, правоохоронці і Ляшко VS Кириченко – чому корупціонер досі на посаді?
По цьому конфліктному інциденту 24 листопада у Деснянському районному суді міста Чернігова буде судове засідання. Відомо і прізвище служителя Феміди, який буде арбітром у цій справі. Розглядати корупційні «косяки» Олександра Кириченка буде суддя Руслан Григор’єв. Цікаво, яка позиція судді?
Ще більш цікаво – чи будуть (і як саме) діяти зацікавлені у «збереженні недоторканності» профільного заступника? Можливо, хтось захоче «поспілкуватися» перед засіданням тет-а-тет з суддею?
Або ж знову будуть всі гріхи перекладати на інших, як у «лампочний справі»? Наприклад, чому б не «списати» все… скажімо, на ремонтника, який гучно свердлив стіну під час засідання виконкому? Через це пан Кириченко і не розчув за що голосував.
А якщо серйозно, то всі ці речі настільки абсурдні, що не піддаються здоровому глузду! Скільки ще треба косяків, беззаперечних доказів і підтверджуючих документів, щоб Олександра Кириченка врешті покарали?! Причому тут є кілька нюансів і сторін реагування.
По-перше, невже міський голова Владислав Атрошенко не розуміє, що його заступник своїми корисливими вибриками пиляє ніжку під мерським кріслом?
До всіх діянь, які провертає профільний заступник автоматично стає причетним і мер, адже Олександр Кириченко – безпосередньо його підопічний. Виникає риторичне запитання – чи місце таким підопічним на керівній посаді? Відкритим тільки залишається запитання – коли мер Чернігова усвідомить все це і прийме правильне рішення.
По-друге, невже правоохоронним органам недостатньо доказової бази? Невже поліції, прокуратурі та суду буде не соромно позиціонувати себе безпорадними та певним чином заангажованими? До речі, крапка у кириченківській махінаційній справі довкола встановлення фальшивих світлодіодних ліхтарів досі не поставлена.
І, по-третє, дивує відсутність реакції лідера Радикальної партії Олега Ляшка на всі ці порушення з боку його ставленика.
Невже Олег Ляшко не розуміє, що від «експериментів» Олександра Кириченка страждає рейтинг як його особистий так і партійний? Пасивність головного радикала країни дійсно дивує, адже всі пам’ятають як Олег Ляшко «люстрував» своїх однопартійців, замішаних в корупції.
Чернігівці сподіваються, що в цій ситуації переможе справедливість і здоровий глузд. Адже у Чернігові так цинічно і нахабно в обличчя людям (а заодно і міському голові) ще ніхто не плював.
Олександр Кириченко має відповісти за свої гріхи перед людьми і, звичайно ж, перед законом!

Добавлено: 4-11-2016, 08:58
0
0

Похожие публикации


Наверх