онлайн казино Украины

З таким «начальником туризму» місто не зацікавить туристів

З таким «начальником туризму» місто не зацікавить туристівНіжинська міськрада започаткувала практику заслуховування звіту основних розпорядників бюджетних коштів.
Акцент зробили на збереженні комунального майна, ефективності його використання, ефективність управління, штат тощо. Першим звітувало Управління культури і туризму, очолюване В. Примаченком.
По результатах звіту начальнику було винесено десяток зауважень та дано час на їх виправлення.
На початку червня Примаченко повторно звітував та показав свою «роботу над помилками». Начальник повідомив про розроблений проект Стратегії туристичного розвитку міста, з яким можна ознайомитися на сайті міської ради. Надав заступнику міського голови макет туристичної карти. На цій карті показано основні історичні пам’ятки міста та як до них дістатися.
Примаченко також вказав, що було встановлено туристичний покажчик. Загалом їх планувалося встановити 7. Перший покажчик коштував міському бюджету близько 6 тис. грн. На зауваження заступника міського голови, чому так повільно відбувається встановлення покажчика, управлінець розповів про тривалий процес його виготовлення.
Дивним виявилося апелювання Примаченка до 30 тис. грн, які виділено на розвиток туризму. Спочатку він пропонував за ці кошти зробити та встановити туристичну карту, потім на цю суму зробити решту покажчиків. Та, задумавшись, повідомив що вартість покажчиків може змінитися, бо той замовляли ще в минулому році і 30 тис. грн. буде мало!
Конкретної відповіді, як управління сприяє оновленню експозиції в краєзнавчому музеї, присутні не почули. Чиновник говорив про бачення експозиції, яке надав йому обраний 16 травня на посаду директора музею Зозуля. Оскільки тепер останній відмовився від посади, то Примаченко чекає нового директора (до середини липня!) та його стратегію. До цього часу він робити нічого не буде.
Були зауваження стосовно каталогу туристично-привабливих місць міста. Управлінець вказав, що каталог створено, назвав дві інтернет-адреси, де можна його побачити.
Ми поцікавилися роботою над каталогом. Виявилося, що одна з адрес містить колекцію листівок про місто як туристичний центр зі старими фото. Чесно кажучи, побачивши таке, я не схотів би їхати до Ніжина! Інша інтернет-адреса вказана Примаченком, за змістом була подібна. З таким підходом до Ніжина туристи їздити не будуть!
Далі начальник управління повідомив, що звернувся до 26 українських туристичних агенцій з пропозицією співпраці. Цей вчинок мав на меті сприяння агенцій підняттю туризму в Ніжині. Та перших позитивних результатів ще не має. В мережі Інтернет пропонуються тури з Києва до Ніжина за 300-400 грн з особи. Дивно, чому в такому випадку у начальника управління культури і туризму не має результату?!
Також розробили положення про платні послуги Міського будинку культури. Тепер всі бажаючі можуть проводити в ньому свої заходи, але самі мають сплачувати комунальні послуги (енергоносії, вода).
Загалом начальник управління не стурбований стагнацією туристичної галузі Ніжина. З такою «допомогою» начальника управління культури і туризму зробити місто туристично привабливим не вдасться.

  • 0
Добавлено: 21-06-2016, 09:46
0
186

Похожие публикации


Наверх