онлайн казино Украины

Бобошка - геть: Куліч підтримав звернення до... себе

Бобошка - геть: Куліч підтримав звернення до... себеОбласна рада вимагає усунути з посади чиновника, що обіймав її і в часи президентства Віктора Януковича.
Учора на другому засіданні 4 сесії депутати одноголосно ухвалили Звернення до голови облдержадміністрації із закликом ініціювати звільнення одного з керівників Прилуччини.
Як виявилося, заступника голови тамтешньої райдержадміністрації Володимира Бобошка, призначеного 2 місяці тому, хочуть усунути з посади, котру «він займав… під час узурпації влади Віктором Януковичем».
У тексті звернення, яке ґрунтується на заяві депутата обласної ради з фракції «Батьківщини» Сергія Пащенка, йдеться про те, що спеціальна перевірка стосовно чиновника не проводилася.
Оскільки адресат звернення знаходився у сесійній залі, а саме голосування було навдивовижу одностайним (54 – за, проти та тих, хто утримався – 0), склалася парадоксальна ситуація: Валерій Куліч, що є одночасно і депутатом «обласного парламенту», і головою облдержадміністрації, фактично направив звернення… самому собі. По завершенню сесії нам вдалося отримати у нього коментар з цього приводу.
Валерій Петрович пояснив, що від самого початку звернення планували скерувати і Президенту, але той не має компетенції призначати-звільняти з вказаних посад, тож у кінцевому варіанті фігурує лише керівник області.
«Документ адресовано тільки мені, – підтвердив він сам. – Призначення заступників роблять голови райдержадміністрацій за моїм погодженням. У мене позиція: керівники районів мають підібрати собі «замів». Тому, що я вимагаю роботу від голів адміністрацій і хто у них заступники, відповідають вони. Я не буду підбирати їх. Це їх повноваження і їхня відповідальність. Якщо є питання, є депутатський запит, розберемося, чи є там проблема або ж це особистий конфлікт. Біографію під час погодження переглядають кадрові служби. Але, повторюся, у кожному районі це відповідальність голови місцевої держадміністрації».
Чи не означає така позиція, що погодження вказаних призначень є простою формальністю? Висновки можуть зробити наші читачі.
Нижче наводимо сам документ.
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Чернігівської обласної ради до голови Чернігівської обласної державної адміністрації Куліча В.П.
щодо ініціювання звільнення заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Бобошка В.М.
Відповідно до Закону України «Про очищення влади» особа, яка претендує на зайняття посади, визначеної пунктами 1-10 частини першої статті 2 цього Закону, подає власноручно написану письмову заяву, якою повідомляє про те, що до неї не застосовуються заборони, визначені частинами 3 або 4 статті 1 цього Закону і дає згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей стосовно неї. Відомості, зазначені у заяві перевіряються під час проведення спеціальної перевірки.
Відповідно до частини першої статті 56 Закону України «Про запобігання корупції» стосовно осіб, які претендують на зайняття посад з відповідальним або особливо відповідальним становищем, а також посад з підвищеним корупційним ризиком проводиться спеціальна перевірка, у тому числі щодо відомостей, поданих особисто.
Згідно Закону України «Про запобігання корупції», посади заступників голів районних державних адміністрацій не підпадають під спеціальну перевірку, передбачену Законом України «Про запобігання корупції». Проте Закон України «Про очищення влади» визначає, що особи, які претендують на дану категорію посад, подають заяву про незастосування до них заборон, передбачених Законом, але дані відомості перевіряються під час проходження спеціальної перевірки.
Заступником голови Прилуцької районної державної адміністрації 25 лютого 2016 року призначено Бобошка Володимира Михайловича, який вже займав згадану посаду під час узурпації влади Віктором Януковичем.
В практичній площинні виконання Законів України «Про запобігання корупції» та «Про очищення влади» вказана особа подала заяву від 19 лютого 2016 року про незастосування до неї заборон, передбачених Законом України «Про очищення влади». Однак цю інформацію потрібно перевіряти під час спеціальної перевірки, яка стосовно даної особи не проводилася.
Після революції гідності на посаді заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації працює особа, що була призначена і під час режиму Віктора Януковича.
Враховуючи вищевикладене, з метою врегулювання порушеного питання, пропонуємо ініціювати звільнення заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Бобошка Володимира Михайловича.

Добавлено: 22-04-2016, 11:40
0
0

Похожие публикации


Наверх