онлайн казино Украины

Обласна рада висловила недовіру уряду Яценюка

Обласна рада висловила недовіру уряду ЯценюкаДруге засідання другої сесії обласної ради, яке відбулося сьогодні, можна вважати майже революційним.
Депутати не лише швидко (за годину) ухвалили обласний бюджет, але й прийняли Звернення до Президента та Верховної Ради про висловлення недовіри прем’єр-міністру та уряду України.
Як пояснив голова фракції «Батьківщини» Іван Якуб, ідею подали аграрії. 22 грудня на спільному засіданні обласного союзу сільгосппідприємств, обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників та громадської спілки «Аграрний союз України» понад 250 учасників одноголосно ухвалили рішення вимагати від «обласного парламенту» ініціювання звернення про недовіру Арсенію Яценюку та очолюваному ним Кабміну.
«До нас звернулися селяни, які рано встають і пізно лягають, косять хліб і доять молоко. Вони просять єдине – не заважати їм працювати», - пояснили депутати від фракцій Аграрної, Радикальної партій та «Батьківщини».
Приводом до невдоволення стало намагання уряду «скасувати спеціальний режим справляння» ПДВ для всіх сільгоспвиробників і переведення агропідприємств (річний дохід від 2 млн. грн.) зі спрощеної системи оподаткування на загальну.
Така позиція Кабміну не відповідає інтересам сільськогосподарських товаровиробників, йдеться у проекті Звернення. «Селяни не згодні терпіти і спостерігати, як уряд на чолі з Арсенієм Яценюком, своїми «професійними реформами» знищує незалежність та державність України», - зазначають його автори.

Під час обговорення не пролунало жодного заперечення. Навпаки, депутати просили включити до проекту не лише аграріїв, але й освітян, представників малого та середнього бізнесу, які потерпають від урядової політики. «Ті кроки, які за рік робилися урядом, не приводять нашу країну до економічного розвитку, йде занепад», - наголосив І. Якуб.
Наслідком такої одностайності стали результати голосування: за – 36, проти – 5, утрималися – 4. Таким чином, звернення було прийнято.

Добавлено: 26-12-2015, 10:22
0
0

Похожие публикации


Наверх