онлайн казино Украины

Олег Шеремет: Подальше підвищення тарифів відкидає більшість українців у стан енергетичної бідності

Олег Шеремет: Подальше підвищення тарифів відкидає більшість українців у стан енергетичної бідностіТак прокоментував чергове зростання цін на енергоресурси для населення керівник міської організації Політичної партії «Опозиційний блок» Олег Шеремет.
За його словами чергове підвищення тарифів вдарить по гаманцях всіх українців, і в першу чергу - малозабезпечених.
«На початку квітня люди заплатять за електроенергію за новими тарифами на чверть більше. Тепер вони складають від 57 копійок до 1,56 грн за кВт, в залежності від кількості споживаної електроенергії. В середньому лічильник для 2-кімнатних квартир накручує на місяць більше 100 кіловат. В такому випадку один кіловат коштуватиме 99 копійок. Якщо порахувати, що середньомісячні витрати електроенергії у сім'ї з трьох осіб становить близько 150-200 кіловат, то в нових платіжках тільки світло обійдеться людям приблизно в 140-190 гривень. Це - майже п'ята частина мінімальної пенсії. А якщо додати сюди ще й плату за опалення, газ, водопостачання, то загальна сума перевищить мінімальну зарплату», – зазначає політик.
За його словами, слідом за електроенергією виросте ціна на газ і опалення і все це - результат підписаного Кабінетом міністрів Меморандуму з МВФ.
«З 1-го травня тариф на опалення також буде підвищено. Подальше підвищення тарифів відкидає більшість українців до стану енергетичної бідності. Згідно з міжнародним визначенням, що використовується ООН, Євросоюзом і міжнародними організаціями, енергетична бідність настає, якщо витрати на енергоресурси перевищують 10% від сукупного доходу сім'ї. В Україні цей показник становить близько 40% »- констатував Олег Шеремет.

Депутат також заявив, що за даними Держкомстату, 47% українців не можуть впоратися з новими платежами. Борг за комунальні послуги становить майже 11 мільярдів гривень.
«Влада перетворила Україну на країну боржників. Мільярдні борги по квартплаті можуть привести до колапсу необхідно зареєструватися в системі ЖКГ. Зростання тарифів неминуче призведе до зростання числа одержувачів субсидій. Але бюджетних коштів для виплати субсидій не вистачить. МВФ оцінив потребу в субсидіях в розмірі 56 млрд. грн. на 2016 р. при тому, що в бюджет заклали тільки 35 млрд. Відсутні гроші планується знайти за рахунок урізання виплат і скорочення числа тих, хто претендує на субсидію», – говорить політик.
За твердженням депутата березневе підвищення цін - це ще не межа і вже з 1 вересня ціни на світло знову виростуть.
«Влада відгородилася від народу. Вони не розуміють, що вже нікуди підвищувати тарифи. Найгірше, що гроші, які влада збирає з людей, просто розкрадаються. Вони не йдуть на поліпшення роботи комунальників, ЖЕКів на заміну і ремонт труб і електромереж. «Опозиційний блок» буде продовжувати вимагати підвищити людям зарплати й пенсії. Для цього розроблено спеціальний закон, який зареєстрований у Верховній Раді ще в 2015 році. Також потрібно припинити постійне підвищення цін на комуналку, ввівши відповідну заборону. Не можна підвищувати тарифи в той час, коли зарплати й пенсії знецінюються, ціни ростуть, а людям скоро не буде за що купувати навіть їжу», – резюмував Олег Шеремет.

Добавлено: 6-04-2016, 09:58
0
0

Похожие публикации


Наверх