онлайн казино Украины

В Чернігові обговорили можливі зміни на ринку електричної енергії

В Чернігові обговорили можливі зміни на ринку електричної енергіїЕксперти визначали особливості можливих змін політики уряду в рамках тематики «Реформа ринку електричної енергії». Зустріч відбулася 12 листопада в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади в он-лайн режимі за допомогою відеопорталу YouТube.
Долучилися до відео-конференції учасники з шести міст України: Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави, Харкова і Чернігова, які визначили переваги та підводні камені проекту Закону України «Про ринок електричної енергії».
Представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, експерти та громадськість взяли безпосередню участь в обговоренні особливостей проекту закону.
«Під час круглого столу експерти давали свої зауваження стосовно реформ ринку електричної енергії. Основна мета закону – дати споживачу право вибору. Крім того, громадяни повинні розуміти, як раціонально і правильно використовувати енергію і наскільки важливо створювати передумови розвитку енергоефективних технологій, що в подальшому може вплинути на рівень життя абсолютно кожної людини», – коментує проведений захід місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець, яка також взяла участь у відео-конференції.
Про відсутність ефективного контролю енергоринку, високу кількість корумпогенних чинників в новому проекті закону та відсутність чіткої поінформованості споживачів в тарифотворенні наголошували представники різних міст. При цьому Роман Ніцович, керівник програм аналітичного центру «DiXi Group», наголосив, що закон має зафіксувати «правила гри» на ринку електричної енергії на 20-25 років, і ми не повинні мати ілюзій з приводу швидкого зниження цін на електроенергію.
«Закон спрямований на захист прав споживачів. Ми намагаємося відійти від монополії на ринку енергетики, щоб споживач сам обирав, у кого купуватиме електроенергію», – додав Олександр Светелік, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Добавлено: 13-11-2015, 09:57
0
0

Похожие публикации


Наверх