онлайн казино Украины

Трагічні події у Крутах

Трагічні події у Крутах«Стримайте сльози... Бо ж ті, котрих ви ховаєте, доступили найвищого щастя — вмерти за отчизну! Їх слава і вдячна пам’ять про них житиме з нашою свободою разом, серед народу нашого однині і довіку!»
Михайло Грушевський (з виступу у день перепоховання).
16 (29) січня 1918 року недалеко від залізничної станції, поблизу селища Крути три сотні студентів стали на заваді 4-тисячній армії Михайла Муравйова. Бій, який тривав 5 годин призупинив наступ більшовиків на Київ. Хоча вирішального значення для перебігу військових дій бій під Крутами не мав, у свідомості сучасників і в пам’яті наступних поколінь ця подія набула дуже важливого значення ставши яскравим символом героїзму та самопожертви української молоді в ім’я своєї Батьківщини.
Нажаль з того часу змінилось багато чого, а особливо змінилась думка українців. Тепер кожен стоїть сам за себе, немає братської допомоги, відсутнє співчуття один до одного. Такий знаменний день деякі люди хочуть використати як спробу провокації для дестабілізації ситуації в державі. Використати цю дату для власної вигоди, власного збагачення, але ж так не можна! Не можливо використовувати дату жалю. Треба відновлювати козацький дух! Як ті студенти проти багатотисячної армії , об’єднаймося за ради нашої держави, заради самих нас та наших дітей!
В історії Нашої Незалежної держави відбулось багато подій, в котрих українська нація підвергалась гніту з боку окупантів та загарбників. Багатьма роками існувало знущання над нами, але ж ми об’єднались і сказали всім – Досить!!! Більше Україна не терпітиме знущань над собою, більше не буде окупації та підкорення. Прийшов час вставати з колін!
Сьогодні як тоді нам потрібне духовне єднання, єднання всього українського народу на боротьбу з новим загарбником! Згадаємо історію, встаньмо з колін та заявимо всьому світу, що ніхто крім нас не має права на цю священну землю! Полишимо внутрішні чвари, об’єднаємося на боротьбу, бо ніхто крім нас! Хочеш змінити світ – почни з себе!

Добавлено: 28-01-2016, 14:35
0
0

Похожие публикации


Наверх