онлайн казино Украины

День соборності Украіни

День соборності УкраіниДовгі століття Україна здобувала незалежність. За цей час на долю нашої держави припало чимало болю та випробувань. І 22 січня 1918 року був підписаний історичний Акт злуки, який з’єднав УНР (Українську Народну Республіку) та ЗУНР (Західноукраїнську Народну Республіку). Схід і Захід України опинилися в межах однієї держави, що стало відправним пунктом для всієї української нації. На жаль, тоді Акт злуки так і залишився лише декларацією.

Та в 1990 році незламний та сильний український народ таки отримав можливість по-справжньому відзначити суверенність своєї країни. Мільйони наших співвітчизників від Києва до Львова вишукувались у живий ланцюг, продемонструвавши тим самим єдність України. На законодавчому рівні День Соборності 22 січня був включений до переліку державних свят 21.01.1999 відповідно до Указу Президента України №42/99.

Те, що незалежність – не подарунок і за неї потрібно боротися, яскраво демонструють останні події на Донбасі та в Криму. Росія кинула виклик Україні, розгорнувши повномасштабну військову операцію, котра забрала вже тисячі життів. Відтак українці, як ніколи, мають бути сильними та єдиними перед зовнішньою загрозою.

Українська історія, на превеликий жаль, знає багато прикладів того, як міжусобні чвари заважали утверджувати соборність і незалежність. Навіть сьогодні, коли, здавалося б, народ має бути, як ніколи, єдиним у своєму прагненні протистояти агресору, знаходяться внутрішні вороги, що підбурюють українців до розбрату, граючи на багатоманітності нашої культури й традицій. Вони намагаються зробити так, щоб Україна втратила єдність, яку століттями виборювали наші батьки, діди й прадіди і яку ми мріємо передати своїм дітям та онукам. Однак хочеться вірити, що День Соборності стане однією з дат, коли всі українці, не дивлячись на регіон проживання, культурні, політичні та національні ознаки, потиснуть один одному руки у щирому пориві об’єднатися та продемонструвати, що наша держава – сильна й неподільна! І Чернігівщина як земля з найдревнішим історичним корінням має бути в цьому процесі на перших ролях. Поважаймо один одного, бо ми того варті!
Слава Україні!

Добавлено: 19-01-2016, 22:10
0
0

Похожие публикации


Наверх