онлайн казино Украины

Чи є Крим українським?

Події березня 2014 р. шокували українців, в цей час Крим раптово «став» частиною Російської Федерації. Громадяни України обурюються та називають цю ситуацію не інакше як анексія, бо не можливо за один місять провести референдум, підрахувати голоси і одразу ж укласти договір про входження Криму до складу РФ. Цей референдум був проведений з численними порушеннями та фальсифікаціями, за присутності великої кількості озброєних російських військових і засвідчив, що нібито 96,77% його учасників підтримали «возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації».
Зараз Росія висуває багато теорій, що Кримський пів-острів це їх споконвічна територія, серед яких є етнічні переконання, політичні та релігійні. Щодо релігійної позиції російська влада вважає що, Крим є «святинею російського християнства», але всупереч поширеній легенді Володимир не хрестився в Херсонесі. Історики довели, що захопив він це місто виключно з політичною метою, вже будучи християнином. Згідно з літописами, Володимир прийняв хрещення або у Києві або у Василеві (Василькові), тому Крим до «колиски хрещення» жодного стосунку не має.
Щодо етнічної приналежності Росії є також багато суперечок. У IX столітті розпочалося зародження Руської держави, але на той час Москви ще не існувало, а Крим, за винятком Херсонеса і низки прибережних фортець Візантії, належав Хазарському каганату. Тоді ж, Ігор підписав договір з Візантією, де зобов'язався не нападати на Крим, але його онук Володимир проігнорував цей договір та напав на Крим та зайняв Херсонес, а згодом отримав майже весь півострів. Потім Крим був під владою Золотої Орди.
Вперше російські війська ступили на цю землю лише у 1730-ті роки, і тільки у 1784 р., розгромивши Туреччину, був підписаний Кючук-Кайнарджийський мирний договір, за яким Крим визнається незалежним. Під час правління Катерини II видається «Маніфест про приєднання Криму до Росії», та починається розбудова Севастополя. Майже через два століття Кримська область була передана до складу УРСР згідно з Указом Президії Верховної Ради СРСР. В указі міститься думка про те що, Крим є природнім продовження українських степів, і «з географічних та економічних міркувань передача Кримської області до складу братньої Української Республіки доцільна і відповідає загальним інтересам Радянської держави».
Є багато версій, зокрема передачу пов'язують з необхідністю термінового відновлення народного господарства півострова після війни. До складу вже незалежної України, Крим ввійшов у статусі Автономної Республіки Крим (АРК), яким і залишається на даний час.

  • 0
Добавлено: 15-07-2021, 23:13
0
975

Похожие публикации


Наверх