онлайн казино Украины

Похмілля від сепаратизму

Похмілля від сепаратизмуПлан Путіна став очевидним – через так званий сепаратизм відірвати шматки України. Почали російські окупанти з Криму і на всякий випадок підстрахувалися окремо Севастополем – як доведеться з Криму тікать (а доведеться!), то Севастополь буде останнім бастіоном. Між іншим, це «героїчне місто російської слави» - ЗАВЖДИ здавали росіяни ворогу! Якщо це слава, то я – турок…

Зрозуміло чому ніхто в світі на здорову голову кримський референдум з подальшою анексією визнати не може – як влучно зауважив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, право націй на самовизначення стосується корінних народів, а не переселенців із внутрішніх областей Росії. Уже цього одного аргументу достатньо, щоб відкинути результати т.зв. референдуму. А якщо додати, що він проходив під дулами російських автоматів, з питаннями, які не передбачають альтернативної відповіді…

Росія хвалиться, що взяла Крим без жодного пострілу. Ага, тільки забувають додати, що вперше у військовій історії верховний головнокомандуючий публічно відрікся від своєї армії – російські військові були без погон та інших розпізнавальних знаків, а Путін заявив, що то не його війська, а «самооборона Криму». Так-так, з бетеерами, «УРАЛами», ракетними установками «Град», автоматами і у великих колонах з боку Краснодарського краю… Отака сила Росії, що боїться показати своє істинне лице відкрито.

Та його побачили. В тому числі і в Донецьку, Луганську, Харкові - там завезені та місцеві гопники спробували теж завіяти щось подібне до референдуму. І навіть у Донецьку та Луганську проголосили «народних губернаторів». То нічого, що в Україні губерній нема? І що донецький Губарєв виявився не тільки хворим на всю голову, але й відвертим нацистом? А в Харкові прапор Російської Федерації піднімав житель Москви, до речі, також нацист.

Нова українська влада, як би ми її не критикували, все ж взяла в свої руки процеси на півдні та сході – уже не чути про референдуми. А проросійські маргінали так ними й залишились – без підтримки привозних провокаторів з російських територій. Донецький голова адміністрації Тарута так і заявив: дебоші вчиняли привозні російські активісти.

А в Криму – похмілля після сепаратизму. Хоча на ньому голосували реально менше половини жителів півострова, але агресивна російська більшість відставних чиновників, комуністів та кагебістів таки кричала за Росію. Тепер, як скажімо свідчить жителька Керчі Маргарита Яворська (http://siver.com.ua/news/golos_iz_kerchi_ukraina_zaberi_nas_obratno/2014-03-28-14324), у багатьох чергах починають говорити: «Украина, забери нас обратно!».

Не станемо нагадувати злорадну українську мудрість «Бачили очі, що купували – їжте, хоч і повилазьте!», але наведу краще слова колишнього начальника Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа: «Голосування в Генеральній асамблеї ООН показало, що Росія опинилася в колі країн-ізгоїв, а це вже потужний сигнал того, що в Росії почнуться потужні демократичні процеси, а це - перспектива повернення Криму в лоно України, оскільки в Росії в такому випадку пріоритети будуть не в Україні, а на стабілізації ситуації всередині Росії”.

І – побутове. Третина міст Криму сиділа без світла, яке надходить з України. Вода – теж. Україна, гадаю, не буде перекривати ні електрику, ні воду, але платити за них доведеться не по внутрішніх тарифах. Пенсію російську, яку так прагнуть голосувальники «за Расєю», можливо, отримають лише через півтора року. Зате комунальні послуги виростуть уже зараз. Відпочивальників у Криму не буде, а їх з України було 50 відсотків (плюс 15 – з країн далекого зарубіжжя). Уссурійськ не доїде, не сподівайтеся. Молоді мами при народженні отримуватимуть менше, ніж в Україні, та й то не всі – так званий материнський капітал у Росії не виплачується зразу, щоб не пропили.

У Севастополі уже пройшов мітинг з 300 осіб проти призначення бандита начальником міліції. Наївні, вони ще не знають, що в Росії мітинги заборонені – за це у кутузку кидають. Уявіть собі, роблять це зовсім не злобні бандерівці.

Росіяни Криму бояться росіян у вигляді чеченців, які прибирають до рук санаторії. Ага, ви думали, що до вас із Росії Толстой з Достоєвським прийдуть?

Та головне – оптимістичне. І воно не тільки в тому, що Крим знову буде українським і кримсько-татарським. Головне в тому, що аншлюс Росією Криму – початок розпаду Російської Федерації. Ми з вами станемо свідками останньої імперії світу.Та про це - трохи згодом.

Автор: Василь ЧЕПУРНИЙ

Похожие публикации


Наверх